Sport > Fudbal

UEFA donela ODLUKU: Navijači FK PARTIZANA ne mogu na gostovanje Dinamu

Ideja o eventualnom prisustvu dece u Beogradu je takođe otpala, jer su upravo najmlađi navijači prošle godine i inicirali aktuelnu kaznu

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

15/07/2024 > 15:13

podeli vest:

UEFA donela ODLUKU: Navijači FK PARTIZANA ne mogu na gostovanje Dinamu
Foto: Starsport


Organizacija utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama iz Kijeva i Partizana je uveliko u toku i poslednje informacije kažu, posle koordinacije službi dva kluba, da ni na jednom meču neće biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. UEFA je obaveštena zvaničnim dopisom dve strane, odobrenje za pomenutu odluku je stiglo, te Grobari ne mogu u Lublin, a pristalice Dinama u Beograd, iako njih u načelu ne dotiče suspenzija kluba iz Humske.

Ideja o eventualnom prisustvu dece u Beogradu je takođe otpala, jer su upravo najmlađi navijači prošle godine i inicirali aktuelnu kaznu ulascima na teren posle evropskih mečeva.

U slučaju Dinama iz Kijeva situacija je dodatno komplikovana, usled tradicionalnih odnosa navijača Partizana i ruskog CSKA, a poznato je da je na snazi još uvek specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini i to je upravo kijevski klub i naveo kao razloge moguĉih problema pišući UEFA.

Zato se i Partizan složio sa predlogom, te u Lublin neće ići organizovana grupa pristalica crno-belih, niti će u Humskoj, u revanšu, biti podrške za Dinamo.

Kako je klub iz Humske već suspendovan, ovakva odluka i nije loša opcija, jer kakofonija koju su u prošlosti proizvodili najmlađi, često kopirajući postupke starijih tifoza (jednom je pogođen i sudija, nekoliko puta uletanje na teren sa sankcijama klubu), nije preveliki vetar u leđa timu.

Ostavite komentar