Sport > Fudbal

Tadićev Ajaks se OBRUKAO, Totenhemu VAR pokvario SLAVLJE, Atletiko PROMAŠIO PENAL u 90+

Odigrane su preostale utakmice 5. kola Lige šampiona u grupama A,B, C i D

Izvor: K1info/kurir.rs

26/10/2022 > 23:39

podeli vest:

Tadićev Ajaks se OBRUKAO, Totenhemu VAR pokvario SLAVLJE, Atletiko PROMAŠIO PENAL u 90+
Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong


Završeno je 5. kolo grupne faze Lige šampiona, a sada su već i jasnije neke stvari što se tiče toga ko će ostati u ovom takmičenju, a ko će morati da se preseli u Ligu Evrope, a poznate su i ekipe koje će napustiti sva evropska takmičenja.

Dve runde pre kraja sve četiri ekipe - Totenhem, Marsej, lisabonski Sporting i Ajntraht iz Frankfurta vodiće veliku borbu do samog kraja. Razlika od prvog Totenhema do poslednjeg Ajntrahta je samo tri boda, pa je sve prilično otvoreno.

Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima Ajaks sa 3:0, u meču petog kola Grupe A Lige šampiona.Poveo je Liverpul u 42. minutu golom Mohameda Salaha. On je odlično reagovao nakon proigravanja Hendersona i sa 10 metara lobovao golmana Ajaksa.

Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong

 

U istoj grupi, Napoli je na svom trenu pobedio Glazgov Rendžers sa 3:0.

Napoli je poveo u 11. minutu golom Djovanija Simeonea, nakon asistencije Djovanija Di Lorenca.

Pet minuta kasnije Simeone je postigao drugi gol i duplirao prednost Napolija. On je nakon centaršuta Marija Ruia sa leve strane, glavom sa šest metara zatresao meržu.

Foto: Tanjug/AP/Peter Dejong

 

Konačan rezultat postavio je Leo Ostigard u 81. minutu.

Kolo pre kraja, Liverpul i Napoli su obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona. Liverpul je prvi u grupi sa 15 bodova, a Napoli je na drugom mestu sa tri boda manje.

U poslednjem kolu, Liverpul će dočekati Napoli, dok će Ajaks ugostiti Rendžers.

 

Standings provided by Sofascore

 

Fudbaleri Bajerna pobedili su večeras na gostujućem terenu Barselonu sa 3:0, u utakmici petog kola Grupe C u Ligi šampiona i zauzeli prvo mesto u grupi pred osminu finala.

Bajern je poveo golom koji je postigao Sadio Mane u 10. minutu, što je bio njegov 10. pogodak ove sezone. Prednost je udvostručio Erik Maksim Čupo-Moting golom u 31. minutu, a konačan rezultat postavio je Benžamen Pavar golom u petom minutu nadoknade.

Foto: Tanjug/AP/Joan Monfort

 

U 45. minutu sudija Entoni Tejlor dosudio je jedanaesterac za Barselonu, posle starta Matijsa de Lihta nad Robertom Levandovskim, ali je posle upotrebe VAR tehnologije poništio svoju odluku.

Bajern je u 55. minutu postigao gol kada je strelac bio Serž Gnabri, ali je pogodak poništen zbog ofsajda posle upotrebe VAR tehnologije.

To je bio tek drugi put u poslednjih 39 utakmica da je Barselona izgubila na svom stadionu u grupnoj fazi Lige šampiona.

Foto: Tanjug/AP/Joan Monfort

 

Španski klub je i pre početka utakmice znao da neće moći da se plasira u osminu finala, pošto je u prvoj utakmici u toj grupi ;ranije danas Inter u Milanu pobedio Viktoriju Plzenj sa 4:0.

U poslednjem kolu 1. novembra, Bajern će na svom terenu dočekati Inter, a Barselona će u Plzenju igrati protiv Viktorije.

 

Standings provided by Sofascore

 

Najluđe je definitivno bilo u Madridu, gde je Atletiko iz Madrida uspeo da dobije penal na samom isteku nadoknade, ali je Karasko promašio penal u nadoknadi vremena čime je i svoju ekipu izbacio iz Lige šampiona.

Fudbaleri Atletika i Bajer Leverkuzena odigrali su večeras u Madridu nerešeno 2:2, u meču petog kola Grupe B Lige šampiona. Poveo je Bajer u 10. minutu golom Muse Dijabija. Nakon gledanja VAR-a sudija je odlučio da nije bilo prekršaja nad Grizmanom na početku akcije i priznao pogodak gostiju.

Atletiko je izjednačio golom Janika Karaska u 22. minutu, posle asistencije Grizmana.

Foto: Tanjug/AP/Manu Fernaandez

 

Novo vodjstvo Bajeru doneo je sedam minuta kasnije preciznim udarcem Kalim Hadson-Odoi.

Na startu drugog poluvremena, Atletiko ponovo stiže do izjednačenja. Rodrigo De Paul je preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca postigao gol u 50. minutu.

Veliku šansu da stigne do pobede Atletiko je propustio u osmom minutu sudijske nadoknade vremena.

Foto: Tanjug/AP/Manu Fernaandez

 

Nakon što je jedan igrač Bajera igrao rukom u svom šesnaestercu sudija je dosudio penal. Karasko je preuzeo odgovornost na sebe, ali golman Hradecki je uspeo da odbrani njegov udarac.

Ranije danas, u istoj grupi, Porto je pobedio u gostima Klub Briž sa 4:0.

Atletiko je treći sa pet bodova, a Bajer četvrti sa četiri poena. U poslednjem kolu će se odlučivati ko će od ove dve ekipe kao trećeplasirani takmičenje nastaviti u Ligi Evropa.

U poslednjem kolu, Atletiko će gostovati Portu, a Bajer će dočekati Klub Briž.

 

Standings provided by Sofascore

 

Fudbaleri Ajntrahta pobedili su večeras na svom terenu u Frankfurtu Olimpik iz Marseja sa 2:1, u utakmici petog kola Grupe D u Ligi šampiona i zadržali šanse za plasman u osminu finala.Ajntraht je poveo golom koji je postigao Daiči Kamada u 10. minutu, a izjednačio je Mateo Genduzi u 22. minutu. Pet minuta kasnije pobedu domaćoj ekipi doneo je Randal Kolo Muani.

Foto: Tanjug/AP/Martin Meišner

 

U drugoj utakmici u toj grupi Totenhem je na svom terenu u Londonu odigrao nerešeno 1:1 protiv Sportinga iz Lisabona.

Sporting je poveo golom Markusa Edvardsa u 22. minutu, a bod domaćima obezbedio je Rodrigo Bentakur pogotkom u 80. minutu.

Napadač Totenhema Hari Kejn postigao je gol u šestom minutu nadoknade vremena, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen zbog ofsajda. Posle te odluke, trener Totenhema Antonio Konte dobio je crveni karton zbog prigovora.

 

Standings provided by Sofascore

 

Totenhem je pobedom mogao kao prvoplasirani da izbori mesto u osmini finala Lige šampiona, ali će sada to morati da pokuša u poslednjem kolu.

Londonska ekipa je prva na tabeli sa osam bodova, a slede je Sporting i Ajntraht sa po sedam bodova, dok je poslednji Olimpik sa šest. U poslednjem kolu 1. novembra Olimpik će u Marseju dočekati Totenhem, a Sporting će u Nemačkoj igrati protiv Ajntrahta.

 

 

 

 

Ostavite komentar