Sport > Košarka

OBRADOVIĆ sijao od SREĆE po osvajanju TITULE: Zahvalnost GROBARIMA i igračima i POLIVANJE VODOM za kraj

Crno-beli su čekali deset godina da ponovo osvoje pehar namenjen šampionu ABA lige

Autor: K1info/kurir.rs/sportal.blic.rs

22/06/2023 > 23:26

podeli vest:

OBRADOVIĆ sijao od SREĆE po osvajanju TITULE: Zahvalnost GROBARIMA i igračima i POLIVANJE VODOM za kraj
Foto: Starsport


Partizan je ponovo, posle deset godina, šampion ABA lige. Crno-beli su, sa klupe predvođeni Željkom Obradovićem, savladali Crvenu zvezdu (96:85) u petoj utakmici finalne serije i sa 3:2 u pobedama stigli do sedmog pehara u regionalnom takmičenju.

Trener novog šampiona Željko Obradović nije krio emocije posle titule na koju su crno-beli čekali čitavu deceniju.

- Jedna stvar koja meni čini posebno zadovoljstvo - navijači su bili na visini zadatka. Nije bačen ni jedan novčić, bez prekida i problema tokom utakmice. Oborili su sve rekorde koji mogu da se naprave u ovoj sezoni, ali taj broj je u toku sezone rastao... - rekao je Obradović na početku konferencije.

Strateg crno-belih imao je i puno reči hvale za večitog rivala.

- Zvezda ima dosta kvaliteta, pokazali su u finalu, u pet utakmica koja je svaka priča za sebe. Razlika od 10 poena je u ovakvim utakmicama puno, ali je Zvezda pokazala da može da se vrati - objasnio je Obradović.

Najveće zasluge pripisao je svojim igračima, ne propustivši da još jednom pomene navijače.

- Igrači su izneli teret cele sezone, napravljen je fantastičan rezultat u ABA ligi i Evroligi. Još jednom smo pokazali da imamo najbolju publiku. Drago mi je da će se pričati o košarci, lepa slika je otišla u Evropu i ovo je nešto najlepše što može da se pokaže.

Foto: Starsport

 

Obradović je na kraju završio na rukama košarkaša crno-belih u velikom slavlju.

- Osećaj je veoma loš, dobio sam tri, četri udarca, bole me leđa, ali je vredelo. Preživećemo.

Već se povela priča o timu za sledeću sezonu...

- Sutra svi ozbiljni timovi kreću da rade. Do sada nije bio trenutak da se razgovara, igrači su izrazili želju da se skoncentrišu na plej-of. Treba da vidim kojim putem će krenuti Partizan - ostao je nedorečen popularni Žoc.

Trener crno-belih je apostrofirao i budžet i pomoć države.

- Bilo bi nekorektno da se ne zahvalimo državi. Koje su to cifre ne znam, ali bilo bi dobro da se jednog dana to objavi što se tiče nas i Crvene zvezde. Veliki posao odradio je marketinški tim, sponzori, veliki broj pretplatnih karata... Voleo bih kada bismo mogli da nastavimo u tom smeru. pogledajte koje timove smo ostavili iza nas u Evroligi. Naš jedini put trebalo bi da bude samofinansiranje, da navijači kao što su već radili prepoznaju. Kakav će budžet biti sledeće sezone to ne znam. Moramo da budemo svesni da postoje limiti, ne može da se takmičimo sa najbogatijim klubovima, ali da treba da budemo stabilni to je sigurno.

Foto: Starsport

 

Obradović je pred kraj konferencije još jednom pohvalio svoje igrače, čestitajući im na svemu što su uradili ove sezone.

- Strašno su napredovali, što ne znači da ne treba da rade i pripremaju se za sledeću sezonu. Moraju da pokažu ambiciju, leto je prava prilika za individualni rad, iskustvo. Nađite podatak da vidite ko je prvi put igrao Evroligu, a koliko ima sezona Fakundo Kampaco. Ja sam Pantera i sve njih zagrlio i rekao im hvala za sve što ste uradili. Moglo je da bude obrnuto... Oni su već napravili čudo, iscrpeli su poslednje atome snage, došao je taj trenutak da nisam imao snage, seo sam na klupu... Jedna od najdražih titula mi je ovo. Vratio sam se u Partizan, sve ovo je bilo jedino što može da me motiviše. Isključivo sam se vratio mojom odlukom, na ovo niko nije mogao da utiče - zaključio je Obradović.

A onda, trener više nije mogao da priča - konferencija je prekinuta tako što su košarkaši Partizana upali i polili ga vodom uz skandiranje "Uzmi Željko evrotitulu".

Ostavite komentar