Sport > Košarka

PEŠIĆ o najvažnijim TEMAMA! Evo šta je poručio o JOVIĆU i Davidovcu! Otkrio i kada će konačan spisak igrača za OI

Pešić je na današnjoj konferenciji za medije u Beogradu posebno pozdravio najboljeg srpskog tenisera.

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

10/07/2024 > 14:23

podeli vest:

PEŠIĆ o najvažnijim TEMAMA! Evo šta je poručio o JOVIĆU i Davidovcu! Otkrio i kada će konačan spisak igrača za OI
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da je ponosan na tenisera Novaka Đokovića.

Pešić je na današnjoj konferenciji za medije u Beogradu posebno pozdravio najboljeg srpskog tenisera.

- Želim Novaku mnogo uspeha i toliko sam ponosan na njega, na ono što je uzeo mikrofon i saopštio ovima tamo... Ne znamo koji su bili... Navijači? To je tako maestralno uradio, ali to je on. Ne može to svako. Vi novinari morate da pišete i ono njegovo 'gud najt' da hvalite i hvalite, da pišete kako je lepu poruku dao. Da je živ i zdrav - rekao je Pešić na današnjoj konferenciji za medije povodom završetka prve faze priprema košarkaša Srbije pred odlazak na Olimpijske igre.

Đoković se pre dva dana plasirao u četvrtfinale Vimbldona, pošto je pobedio Danca Holgera Runea 6:3, 6:4, 6:2. Đoković je posle meča kritikovao pojedine navijače, koji su tokom meča zviždali srpskom teniseru.

Đoković je izborio plasman u polufinale Vimbldona, pošto mu je danas Australijanac Aleks de Minor zbog povrede bez borbe predao meč četvrtfinala.

On je izjavio da Nikola Jović i Dejan Davidovac neće putovati sa ekipom na naredne tri prijateljske utakmice, protiv Francuske, SAD i Australije. Pešić je na početku konferencije za medije napravio presek stanja posle uvodnih priprema.

- Dve nedelje smo zajedno, prošli smo prvi deo uvodnih priprema. Poslednjih dana treniramo u Areni. Kod igrača postoji ogromna želja da budu u što boljem fizičkom stanju, još nismo na željenom nivou, ali radimo naporno na tome. Naši ciljevi su veoma visoki, a da bi ih ostvarili moramo se baš dobro pripremiti", rekao je Pešić. Reprezentacija Srbije je u dve utakmice zatvorenog tipa pobedila Holandiju (90:74, 95:61). "Bile su to dobre utakmice, svi su dobili šansu da se pokažu na najbolji mogući način - dodao je Pešić.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Selektor Srbije je istakao da Jović i Davidovac neće ići sa ekipom na utakmice protiv Francuske, SAD i Australije.

- Imamo problema sa povredama, Jović je počeo da trenira, ali radi individualno i neće sa nama na put u narednih sedam dana. Davidovac se povredio u meču protiv Holandije, pao je nezgodno na kuk i isto neće ići sa nama. Bio je odličan na pripremama, bio je nikad bolji i primer kako se radi - istakao je Pešić. Srbija će na OI igrati u grupi C protiv Sjedinjenih Američkih Država, Portorika i Južnog Sudana.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da će konačan spisak igrača za Olimpijske igre saopštiti 23. ili 24. jula.

- Nećemo skraćivati spisak, već ćemo objaviti konačan, 23. ili 24. jula. Biće to veoma teška odluka, a nadam se da će svi biti zdravi do kraja priprema - izjavio je Pešić na današnjoj konferenciji za medije. Košarkaši Srbije će na OI igrati u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i Portorikom. Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

Ostavite komentar