Sport > Košarka

Partizan PAO posle NEVIĐENE DRAME; U ratu trojki crno-beli ispustili pobedu

Ne mogu ni sami navijači Partizana verovatno da poveruju kako je njihov klub ispustio pobedu na gostovanju Baskoniji

Izvor: K1info/telegraf.rs

14/10/2022 > 23:00

podeli vest:

Partizan PAO posle NEVIĐENE DRAME; U ratu trojki crno-beli ispustili pobedu
Foto: KK Partizan


Imali su crno-beli sve, prednost u poslednjem minutu, prednost na startu produžetka, ali ni to nije bilo dovoljno da se slomi neverovatna ekipa iz Španije i tako dođe do prvog trijumfa u eliti posle povratka - 103:96.

Sve je moralo da se rešava u poslednjih 60 sekundi u koje je Partizan ušao sa dva poena prednosti. Imao je posed, koji je uspeo da produži posle skoka Lesora pod košem. Panter je potom pogodio kapitenski i proslavio koš sa Obradovićem, ali je Baskonija uzvratila trojkom i usledila je penal završnica, gde je posle koša Hauarda uz zvuk sirene ipak meč produžen za još pet minuta.

 

 

Produžetak je bio priča za sebe. Počeo je Partizan fenomenalno, sa 5:0, da bi potom usledila nova kiša trojki Baskonije, kojom je ova ekipa stekla tri poena prednosti pred poslednji minut. Naneli je mogao da bude junak, da nas odvede u novi dodatak, ali je promašio trojku preko Hauarda. Usledila su još četiri poena Baskonije, od kojih i zakucavanje Vanje Marinkovića.

Bila je ovo žestoka, evroligaška borba u kojoj su i Partizan i Baskonija imali svoje blistave momente. Dok je crno-bele odlično služio ofanzivni sok, španski sastav je mogao da kaže da je odlično šutirao sa distance.

Stoga ne čudi što smo imali toliko uspona i padova u kretnjama rezultata. Partizan je odlično krenuo, Baskonija ga sustigla i prestigla, a onda smo gledali klackalicu sve do samog kraja. Bilo je dosta raspoloženih na obe strane i sve je moglo da poprimi oblike košarkaške poslastice.

Foto: Starsport

 

Utakmica nije mogla da počne bolje po košarkaše Partizana, koji su igrali odličnu odbranu i skokom su kreirali dodatne posede, koje su uglavnom realizovali. Sa druge strane, u tim momentima Španci nisu mogli da pogode ništa sa distance što je i uslovilo da crno-beli imaju +9 posle uvodnih deset minuta.

Međutim, druga deonica donela je dijametralno suprotna dešavanja, pošto je za to vreme ekipa Baskonije ubacila neverovatnih sedam trojki, postigla 32 poena za deset minuta i naravno preokrenula rezultat u svoju korist. Nije Partizan igrao dobro odbranu u ovom kvartalu, a napad nije mogao da isprati neverovatan nalet španskog sastava.

Treća četvrtina je počela sasvim dobro za domaći sastav, koji je uspeo da se odlepi i sedam-osam poena prednosti njenom polovinom, posle čega je proradio i Kevin Panter. Pogodio je Amerikanac i kapiten Partizana neke teške šuteve sa distance, počeo je da „kida“ i crno-beli su ponovo bili na ivici da preokrenu sve u svoju korist.

Foto: KK Partizan

 

Međutim, domaći nisu dali tako lako da se slome, vodili su kolo, trojke su uvek dolazile onda kada je bilo teško. Ali i Partizan je imao svoje adute u Ledeju i Panteru, pa je pred poslednjih deset minuta imao minimalan jedan poen prednosti.

I poslednja deonica je počela samo onako kako su mogli da požele crno-beli. Jedan pogodak, pa drugi i vrlo brzo su se Beograđani odlepili na +6 na oko šest minuta do kraja posle pogodaka večeras odličnog Zeka Ledeja.

Međutim, sve je ukazivalo na to da ćemo da gledamo apsolutnu dramu, pošto je na minut i po pred kraj, Hauard približio Baskoniju na samo poen zaostatka. Sve to ukazivalo je na penal završnicu i žestoku borbu nerava. A nije da Partizan nije imao šansu da sve ranije reši...

 

 

 

Ostavite komentar