Sport > Košarka

ZVEZDI Fener ostavio "FENJER": Istanbul NEOSVOJIV za crveno-bele

Crveno-beli ni u osam prethodnih mečeva nisu pobedili Turke na njihovom terenu

Izvor: K1info

10/11/2022 > 17:55 >> 20:06

podeli vest:

ZVEZDI Fener ostavio "FENJER": Istanbul NEOSVOJIV za crveno-bele
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde večeras su u Istanbulu izgubili od Fenerbahčea u sedmom kolu Evorlige sa 93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:22), što im je šesti poraz u sedam kola najelitnijeg takmičenja na Starom kontinentu.

Pred crveno-belima je bio izuzetno težak zadatak jer gosti ne samo da su igrali desetkovani, već je u prilog tome išla i činjenica da je Fenerbahče sa skorom bio 5:1 prvi na tabeli, a četa Vladimira Jovanovića sa skorom 1:5 poslednja. Ipak, Beograđani su se jako dobro držali u prve dve četvrtine, imali i prednost u pojedinim trenucima meča, a posle prvih 20 minuta Fenerbahče je imao samo poen prednosti - 42:41.

Zvezda je odlično ušla u drugo poluvreme i na startu je napravila seriju od 7:0 i povela sa 48:42, ali favorizovani domaćini su ubrzo stigli do izjednačenja - 50:50. Fenerbahče je tada počeo da lomi crveno-bele, pa je na kraju treće četvrtine imao devet poena prednosti (66:57). Ipak, Beograđani se nisu predavali, pa su novom serijom od 7:0 došli na samo -2 poena - 66:64.

Međutim, to kao da je ponovo bio znak za Turke da pojačaju ritam, pa su nedugo zatim, trojkama Gudurića i Kalatesa ponovo došli do velike prednosti - 76:67 na nekih šest minuta da kraja meča.

Dva minuta kasnije, uz nepogrešive šuteve Mahmutoglua, domaćin je imao vođstvo od 85:71, a uz jaku i agresivnu odbranu košarkaša iz Istanbula, izgledalo je da Zvezda ipak ne može da napravi čudo. Ispostavilo se da je to zaista tako - Fenerbahče je došao i do prednosti od 16 poena razlike (91:75) i zatim rutinski priveo meč kraju.

Ako se uzme u obzir da je Crvena zvezda do sada osam puta igrala protiv Fenerbahčea u Istanbulu i da nijednom nije pobedila, jasno je da je protiv ekipe sa Malog Kalemegdana bila i tradicija, koja je, nažalost, nastavljena skorom od 9:0. Posle ovog, šestog poraza u Evroligi, crveno-beli su ostali "fenjeraši" na tabeli.

Standings provided by Sofascore
 

Ostavite komentar