Sport > Ostali sportovi

Iako je STARTOVAO sa 15. pozicije, Bred Binder TRIJUMFOVAO na sprint trci u Argentini

Pobednik prošlonedeljne trke Frančesko Banjaja vodio je veliku borbu sa Aleksom Markezom i na kraju zauzeo 6. mesto

Izvor: K1info

01/04/2023 > 21:31

podeli vest:

Iako je STARTOVAO sa 15. pozicije, Bred Binder TRIJUMFOVAO na sprint trci u Argentini
Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko


Južnoafrikanac Bred Binder dokazao je ne samo da je vozač na kojeg treba računati u ovogodišnjem šampionatu, već i zbog čega su bile potrebne sprint trke - startujući sa 15. pozicije uspeo je da trijumfuje na stazi Termas de Rio Hondo.

Osvajač pol pozicije Aleks Markes odlično je započeo trku, ali je tokom prvog kruga izgubio vođstvo od četvrtoplasiranog Franka Morbidelija na Jamahi.

Međutim, Italijan je preširoko ušao u krivinu što je omogućilo Markesu da povrati vodeću poziciju.

Kao i u Portimau, Đoan Mir je završio sprint trku izletevši već u sedmoj krivini.

Boreći se za poziciju, kontakt su imali i takmičari Mooney VR46 tima Luka Marini i Marko Beceki, koji je srećom prošao bez posledica.

Drugi krug doneo je prednost Morbideliju, a Bred Binder, čiji će se start dugo prepričavati, probio se iza vodećeg, pretekavši Marinija i Aleksa Markesa.

Binder nije dugo čekao i u sledećem krugu izbio je na čelo, našavši se ispred odličnog Morbidelija, koji je do 9. kruga držao drugu poziciju kada su ga obišli Marini i Beceki.

U desetom krugu Marko Beceki pretiče Luku Marinija i daje se u poteru za Binderom. Italijan je uspeo do kraja trke od 12 krugova da zapreti vozaču KTM-a, ali je iskusni Južnoafrikanac uspeo da se odbrani i trijumfuje sa prednošću od +0,072 sekunde.

Pobednik prošlonedeljne trke Frančesko Banjaja vodio je veliku borbu sa Aleksom Markezom i na kraju zauzeo 6. poziciju. Sedmi je bio Aprilijin takmičar Maverik Vinjales, dok je njegov klupski kolega Aleš Espargaro izleteo u devetom krugu.

Trka za Veliku nagradu Argentine vozi se u nedelju. Takmičari u Moto3 klasi startuju u 16:00, Moto2 takmičari su na redu od 17:15, dok će vozači u MotoGP klasi trku započeti u 19:00 časova.

 

Ostavite komentar