Sport > Ostali sportovi

MotoGP kvalifikacije: Frančesko Banjaja OSVOJIO POL u Muđelu, Jamahe PONOVO KATASTROFALNE

Vodeći u svetskom šampionatu je prvi vozač koji je krug u Muđelu odvezao ispod 1:45, postavivši novi rekord u vremenu 1:44,855

Izvor: K1info

10/06/2023 > 13:17

podeli vest:

MotoGP kvalifikacije: Frančesko Banjaja OSVOJIO POL u Muđelu, Jamahe PONOVO KATASTROFALNE
Foto: Tanjug/Alessandro La Rocca/LaPresse via AP


Frančesko Banjaja je na ogromnu radost domaćih navijača osvojio pol poziciju u Muđelu za VN Italije. Vozač fabričke ekipe Dukati postavio je novi rekord staze duge 5,25 kilometara u vremenu 1:44,855.

Kao i na prethodnoj trci u Le Manu sa druge pozicije krenuće Mark Markes, koji je pratio Banjaju kada je postavio najbolje vreme, ali je njegov rezultat iznosio 1:44,933, što je za 78 hiljaditih delova sekunde sporije od Italijana.

Trećeplasirani je mlađi brat Marka Markesa, Aleks Markes, koji je bio sporiji za vodećim za 0,152 sekunde. On je ranije tokom treninga dobio kaznu pomeranja za tri mesta na glavnoj trci, ali će u današnjem sprintu startovati iz prvog startnog reda.

Iz drugog startnog reda krenuće Džek Miler iz KTM-a, Horhe Martin iz Pramak Dukatija i Marko Beceki iz Mooney VR46 tima.

Aleš Espargaro, Žoan Zarko i Aleks Rins trku će započeti iz trećeg startnog reda, dok je četvrti rezervisan za Breda Bindera, Luku Marinija i Eneu Bastijaninija.

Povratnik u takmičenje Enea Bastijanini pao je pre nego što je postavio vreme, pa je morao da ode u boks i sedne na rezervni motocikl. Bred Binder je pred sam kraj izleteo sa staze u krivini 11.

U prvom delu kvalifikacija najbolji su bili Aleks Markes i Džek Miler, dok su vozači Jamahe Franko Morbideli i Fabio Kvartararo bili tek četvrti i peti, zbog čega će startovati sa 14. i 15. pozicije.

Sprint trka vozi se danas sa početkom u 15:00.

Ostavite komentar