Sport > Ostali sportovi

Vozači Dukatija u prvom redu na Velikoj nagradi Aragona

Pred 15. trku šampionata u vođstvu je Fabio Kvartararo

Autor: K1info

17/09/2022 > 20:48

podeli vest:

Vozači Dukatija u prvom redu na Velikoj nagradi Aragona
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni


Frančesko Banjaja pokušaće da ostvari petu pobedu zaredom startujući sa pol pozicije u Aragonu, a u prvom redu mu se pridružio klupski kolega iz Dukatija Džek Miler, dok je treće startno vreme ostvario Enea Bastijanini na još jednom Dukatiju.

Aleš Espargaro je došao u kvalifikacije iz Q1 i na kraju zauzeo četvrto mesto, iako je u jednom trenutku bio drugi, ali su ga pretekli takmičari Dukatija. Peti je bio Žoan Zarko, a aktuelni šampion i lider u šampionatu Fabio Kvartararo morao je da izvuče maksimum iz svoje Jamahe kako bi dospeo na šesto mesto sa zaostatkom od 0,733 za vodećim Banjajom.

 

 

Povratnik Mark Markes nije uspeo da prođe prvi deo kvalifikacija i startovaće sa 13. mesta na stazi na kojoj je šest puta trijumfovao, od toga čak pet puta u najjačoj klasi.

Test vozač Jamahe Kal Kračlou nadmašio je Franka Morbidelija i Derina Bindera na svom ovogodišnjem debiju, čime je postao najbolje plasirani vozač Jamahe posle Kvartarara na 19. mestu.

Foto: printscreen motogp.com

 

Španski vozači Augusto Fernandez i Albert Arenas ostvarili su najbolja vremena u Moto 2 klasi. Fernandez je najbolji krug vozio za 1:51,888, dok je Arenas bio sporiji za 0,124. Trećeplasirani Džejk Dikson prekinuo je niz od pet Španaca, kasnivši za prvoplasiranim 0,291.

 

 

Od četvrtog do šestog startnog mesta plasirali su se španski vozači Alonso Lopez, Aron Kane, i Pedro Akosta. Najbolje plasirani Italijan Toni Arbolino je sedmi i krenuće iz trećeg startnog reda sa Ai Ogurom i Somkijatom Čantrom. Fernandeza i Oguru u šampionatu deli samo 4 poena.

Foto: printscreen motogp.com

 

U najslabijoj klasi Izan Gevara je ostvario najbolje vreme, dok će njegov najveći konkurent za titulu, klupski kolega Serhio Garsija, startovati tek sa 12. mesta jer je od prvoplasiranog Gevare bio sporiji za 1,007.

 

 

Pobednik prošle trke i trećeplasirani u šampionatu, Denis Fođa, startuje kao šesti. Ajumu Sasaki imao je drugo startno vreme, dok je treći bio Danijel Olgado.

Foto: printscreen motogp.com

 

Trka u Moto 3 klasi startuje u 11:00, Moto 2 takmičari su na redu od 12:20, dok će vozači u Moto GP klasi trku započeti u 14:00.

Ostavite komentar