Sport > Ostali sportovi

PREMINUO PROSLAVLJENI SRPSKI ATLETIČAR: Napustio nas bronzani sa Evropskog prvenstva i višestruki jugoslovenski rekorder

Tužne vesti

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Nemanja Negovanović

12/07/2024 > 18:08

podeli vest:

PREMINUO PROSLAVLJENI SRPSKI ATLETIČAR: Napustio nas bronzani sa Evropskog prvenstva i višestruki jugoslovenski rekorder
Foto: K1info


Proslavljeni srpski atletičar Jovan Mušković Mule, bronzani osvajač na juniorskom Evropskom prvenstvu 1966. godine, višestruki rekorder Jugoslavije i učesnik mnogih takmičenja u sprintu, preminuo je 11. jula 2024. godine.

Mušković, rođen 13. marta 1947. godine, ostavio je neizbrisiv trag u svetu atletike, ali je, prema rečima njegovog dugogodišnjeg prijatelja Dragana Nedimovića, bio mnogo više od sportiste.

"Teško je ispraćati prijatelje koje više nikad neću videti. Odlaze kao da su na Fordovoj traci koja nikada ne staje. Izumire jedna atletska generacija i sa svakim odlaskom svet postaje siromašniji za dobrog čoveka. A Mule? Taj sjajni sportista i veliki šeret prepun dosetki i zdravog humora. On je pronašao trajni mir koji je poslednjih godina tako želeo. Tog vrelog dana popio je svoju kafu, popušio cigaretu, oprao šoljicu, otišao u sobu, legao na krevet i - umro. Ako je moralo, neka je bilo tako. Niko nije zaslužio da se muči 2 napisao je Nedimović.

Mušković će ostati upamćen po svojim sportskim rezultatima, ali i kao veliki prijatelj i čovek vedrog duha. Sahrana će se obaviti u krugu porodice i najbližih prijatelja.

Ostavite komentar