Sport > Ostali sportovi

SKANDAL! Plivače koji su došli na Prvenstvo Srbije u Kragujevcu dočekao PRAZAN BAZEN!

Nakon što se Srbija sjajnim uspesima na Evropskom prvenstvu u plivanju vratila na "plivačku mapu" sveta, ponovo izbijaju novi problemi

Izvor: K1info/Sportklub.rs

Autor: Đorđe Gvero

19/07/2024 > 19:00

podeli vest:

SKANDAL! Plivače koji su došli na Prvenstvo Srbije u Kragujevcu dočekao PRAZAN BAZEN!
Foto: Telegraf.rs


Prvenstvo Srbije u plivanje za kadete (dečake i devojčice od 13 i 14 godina) u Kragujevcu odloženo je za jedan dan zbog tehničkih problema. Ukupno 144 učesnika dočekao je prazan bazen, koji je kasno počeo da se puni, tako da nije bilo moguće da takmičenje krene u petak kada je predviđeno.

Sve je prolongirano za jedan dan pa bi tako takmičenje trebalo da počne u subotu u popodnevnom terminu od 16 časova. Temperatura vode je bila samo 19 stepeni i ostaje da se vidi da li će uopšte uspeti da se zagreje do potrebnih 25 i da li će se uopšte ispuniti uslovi za normalno održavanje takmičenja.

Već sada je jasno da će umesto predviđenih šest biti samo tri sesije (subota popodne, nedelja prepodne i nedelja popodne), to znači da neće biti kvalifikacija, nego sve trke biti finalne.

Plivački savez Srbije je za celu situaciju optužio rukovodstvo SC Radnički u Kragujevcu. U saopštenju su naveli da su ih „neblagovremeno obavestili da ne postoji minimum uslova da se održi takmičenje“.

Čeka se reakcija od ljudi iz Kragujevca, ali jasno je da je ovo još jedan skandal, gde će ponovo ispaštati samo deca i njihovi roditelji, koji su snosili troškove boravka i koji su tako praktično morali da plate dva dana boravka više nego što je ispostaviće se bilo potrebno. Njih o problemima niko nije obavestio na vreme.

Po običaju slušaćemo prebacivanje odgovornosti sa jedne na drugu stranu, ali jasno je da mnoge stvari u Plivačkom savezu Srbije ne funkcionišu kako treba. Kriv po dobrom starom običaju neće biti – niko.

BONUS VIDEO:

Podsetimo, naša štafeta je na 4x100 metara kraul zauzela prvo mesto na Evropskom prvenstvu ove godine.

 

 

Ostavite komentar