Sport > Tenis

Oglasio se NOVAK posle meča sa Argentincem: Ne znam kako sam ponovo POBEDIO

Novak Đoković postao teniser sa najviše pobeda na grend slem turnirima

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

03/06/2024 > 21:35

podeli vest:

Oglasio se NOVAK posle meča sa Argentincem: Ne znam kako sam ponovo POBEDIO
Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias


Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je večeras posle plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa da ne zna kako je ponovo uspeo da pobedi i da je samo par poena bio udaljen od poraza.

Srpski teniser je večeras u osmini finala Rolan Garosa pobedio Argentinca Franciska Serundola 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3, a prethodno je takođe posle pet setova savladao Italijana Lorenca Muzetija u meču koji je završen posle tri ujutro u nedelju.

- Moram prvo da se zahvalim publici, veliko hvala, kao i u prethodnom meču, tako i sada, pobeda je vaša. U prethodnom meču gubio sam 2:1 i tada u četvrtom setu na 2:2 ste mi dali energiju i stvari su se promenile, dali ste neverovatnu podršku i večeras. Par poena sam bio udaljen od poraza u ovom duelu, moram da odam priznanje Francisku za ovaj meč, zaslužuje aplauze. Ne znam kako sam pobedio - izjavio je Đoković posle meča.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Kasper Rud (Norveška) i Tejlor Fric (SAD).

Novak Đoković postao teniser sa najviše pobeda na grend slem turnirima

Srpski teniser Novak Đoković večerašnjom pobedom protiv Argentinca Franciska Serundola postao teniser sa najviše pobeda na grend slem turnirima.

Najbolji teniser sveta je večerašnjom pobedom u osmini finala nad Serundolom do došao do rekordne 370. pobede na grend slem turnirima.

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

 

On je tako iza sebe ostavio Rodžera Federera koji ima 369 pobeda, Rafael Nadal je treći na večnoj listi sa 314, na četrvtom mestu je Džimi Konors sa 233, dok je peti Andre Agasi sa 224 pobede na četiri najveća teniska turnira.

Đoković takođe ima najviše osvojenih grend slem turnira (25).

Ostavite komentar