Sport > Tenis

Počelo finale VIMBLDONA između ĐOKOVIĆA i ALKARAZA! Prisutna i princeza KEJT koja će pobedniku predati trofej (FOTO)

Novak (37) želi da osvoji 25. grend slem pehar, a osmi na Vimbldonu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom u "Ol Inglend klabu"

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

14/07/2024 > 15:35

podeli vest:

Počelo finale VIMBLDONA između ĐOKOVIĆA i ALKARAZA! Prisutna i princeza KEJT koja će pobedniku predati trofej (FOTO)
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth


U Londonu je počelo 137. finale Vimbldona između srpskog tenisera Novaka Đokovića i Španca Karlosa Alkaraza.

Đoković (37) želi da osvoji 25. grend slem pehar, a osmi na Vimbldonu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom u "Ol Inglend klabu".

Alkaraz (21) želi da odbrani pehar osvojen lane pobedom baš nad Đokovićem u epskom finalu koje je trajalo četiri sata i 42 minuta i stigne do ukupno četvrtog grend slem pehara u karijeri.

Prvi je servirao Đoković.

Princeza od Velsa Kejt pojavila se na finalu teniskog turnira u Vimbldonu, nakon kojeg će predati trofej pobedniku, Novaku Đokoviću ili Karlosu Alkarazu.

 

To je drugo javno pojavljivanje princeze od Velsa od kada je u martu objavila da boluje od raka. Kejt se prvi put nakon objave dijagnoze pojavila na manifestaciji "Pozdrav bojama", 15. juna.

Princeza Kejt je pokrovitelj Ol Ingland kluba već osam godina, nakon što je preuzela tu dužnost od kraljice Elizabete, koja je tu ulogu obavljala od 1952. godine i svake godine, od 2016. je pobednicima Vimbldona uručivala trofeje.
 

Ostavite komentar