Sport > Tenis

PRVI PUT PRED MEDIJIMA POSLE DOPING SKANDALA! Siner otvorio dušu: Evo šta je imao da kaže!

Siner je u dva navrata bio je pozitivan na zabranjenu supstancu steroid klostebol tokom ovogodišnjeg mastersa u Indijan Velsu

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

23/08/2024 > 22:35

podeli vest:

PRVI PUT PRED MEDIJIMA POSLE DOPING SKANDALA! Siner otvorio dušu: Evo šta je imao da kaže!
Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni


Prvi teniser sveta, Italijan Janik Siner izjavio je da je osetio "olakšanje" nakon što je nezavisna komisija utvrdila da nije kriv za dva pozitivna testa na zabranjenu supstancu.

- Očigledno je to bilo olakšanje - rekao je 23-godišnji teniser, uveravajući nekoliko dana pred početak Ju-Es opena da nije ništa učinio loše.

Siner je dodao da to za njega nije idealna situacija pred početak grend slem turnira.

- Ali duboko u sebi, znao sam da nisam uradio ništa loše - rekao je Siner i dodao da je morao da igra "mesecima" sa teretom istrage.

Foto: Tanjug/AP

 

Siner je u dva navrata bio je pozitivan na zabranjenu supstancu steroid klostebol tokom ovogodišnjeg mastersa u Indijan Velsu, ali nije suspendovan pošto je nezavisna komisija 20. avgusta utvrdila da u tom incidentu nema njegove krivice ili nemara.

U saopštenju tima italijanskog tenisera navodi se da se incident dogodio tokom prestižnog turnira u Indijan Velsu u martu, gde je Siner u polufinalu izgubio od Španca Karlosa Alkarasa.

U saopštenju piše da je do prekršaja došlo nakon što je Sinerov fitnes trener kupio proizvod koji je korišćen za negu posekotine na prstu Sinerovog fizioterapeuta.

Siner je zbog te afere izgubio 400 bodova na ATP listi, ali je dalje prvi.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar