Sport > Tenis

Ovaj čovek je znao sve o RAFAELU NADALU iz PRVE RUKE: Sada ga je uporedio sa našim Novakom Đokovićem

Svi oni koji su dvadesetak godina unazad pratili Nadalove uspehe i rad, ostali su u neverici da se on penzionisao

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

11/10/2024 > 10:34

podeli vest:

Ovaj čovek je znao sve o RAFAELU NADALU iz PRVE RUKE: Sada ga je uporedio sa našim Novakom Đokovićem
Foto: wikipedia.org


Španski teniser Rafael Nadal odlučio je da se povuče i završi profesionalnu tenisku karijeru, a svoj poslednji turnir odigraće sa svojom reprezentacijom na završnom turniru Dejvis kupa.

Ova vest, mada već dugo očekivana, i dalje je mnoge uhvatila nespremnim.

Svi oni koji su dvadesetak godina unazad pratili Nadalove uspehe i rad, ostali su u neverici da se ovo zaista i desilo, pa su mu čestitali i Ronaldo i Ana Ivanović i Kilijan Mbape i brojni drugi poznati.

Foto: Instagram/rafaelnadal

 

Jedan od onih koji su Rafu pratili u dobru i zlu, pa su iz prve ruke svedočili tom njegovom uspehu, bio je i Rafaelov stric Toni.

- Kada se nešto završi, uvek se oseća tuga, ali sam srećan što vidim uticaj koji je Rafael ostavio u svetu sporta. Da mi je 2004. godine neko rekao da će moj nećak otići u penziju 2024. godine nakon što je osvojio sve što je osvojio, ne bih mogao da zamislim. Rafa je osvojio 22 grend slem titule tokom svoje karijere, što je sportski rekord za koji je često riskirao svoje zdravlje, čak i kada je bio povređen. Da Rafa nije ponekad rizikovao, njegov trofejni kabinet bi danas bio mnogo manji - rekao je Toni Nadal.

On je govorio i o Nadalovim porazima. 

Uvek sam bio trener koji se bojao gubitka. Uvek sam znao da postoji vrlo mala razlika između pobede i poraza i da, ako ne ideš do kraja, verovatno ćeš izgubiti.

Na kraju je bio iskren oko Novaka Đokovića, koga je proglasio najboljim u istoriji, ali...

- Mislim da bi moj nećak bio najbolji u istoriji da nije imao toliko povreda. Kada me ljudi pitaju ko je najbolji u istoriji, kažem: "Najbolji u istoriji je Đoković zbog svega što je postigao, a onaj koji je igrao najbolji tenis je Federer." Ali mislim da bi moj nećak bio najbolji u istoriji da nije imao toliko povreda - zaključio je Toni Nadal, što je i malo iznenađujuće da uzdižu Federera koga je Đoković davno ugasio.

Šta vi mislite? Ko je bolji? Pišite nam u komentarima. 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar