Vesti > Beograd

URANAK U PUNOM SJAJU: Roštilj RASPALJEN, žurke u toku, a neki su podigli i ŠATORE

I dok su izletišta puna, ulice Beograda su potpuno prazne

Izvor: K1info

01/05/2023 > 09:25 >> 10:24

podeli vest:

URANAK U PUNOM SJAJU: Roštilj RASPALJEN, žurke u toku, a neki su podigli i ŠATORE
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Danas obeležavamo Međunarodni praznik rada, koji je prvi put u Srbiji ozvaničen 1. maja 1893. godine i to velikim protestnim skupovima u Beogradu. 

Na prostoru Balkana obeležavanje Prvog maja više se veže uz gozbu i slavlje u prirodi, a manje za istorijsko sećanje na dostignuća svetskog radničkog pokreta, demonstracije i borbu za radna prava. Prvi maj u Srbiji je postao sinonim za roštiljanje, a najvažnije od svega je zauzeti dobru poziciju za celodnevni boravak u prirodi.

Najpopularnija mesta za uranak i roštiljanje u Beogradu svakako su Ada i Košutnjak, kao i Zvezdarska šuma. Na tim lokacijama već su postavljeni roštilji koje mogu da koriste svi građani. Većina tih mesta je zauzeta ranom zorom, a bilo je i onih što su svoje pozicije obezbedili još juče pa su podigli šatore. 

I dok su izletišta puna, ulice Beograda su potpuno prazne, što je zabeležio fotoreporter Tanjuga. Prazne su ulice i na Zelenom vencu i na Dorćolu i u Bulevaru kralja Aleksandra, što je prava uživancija za one koji se danas kreću po prestonici. 

 

Ostavite komentar