Vesti > Beograd

KAFIĆI NA ADI KRCATI, a skoro 80% njih ima problem sa HIGIJENOM! Beograđani ZGROŽENI, ovo su rezultati INSPEKCIJE

Izvršen je inspekcijski nadzor u 46 ugostiteljskih objekata, a u čak 34 su utvrđeni sanitarno higijenski nedostaci

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

15/07/2024 > 14:03

podeli vest:

KAFIĆI NA ADI KRCATI, a skoro 80% njih ima problem sa HIGIJENOM! Beograđani ZGROŽENI, ovo su rezultati INSPEKCIJE
Foto: Shutterstock


Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja sprovela je početkom jula kontrolu ugostiteljskih objekata na beogradskom kupalištu Ada Ciganlija. Od 46 objekata u čak 34 utvrđeni su sanitarno higijenski nedostaci koji se odnose na prostorije, opremu, uređaje i na zaposlene, saznaje Kurir.

Dosta Beograđana kako odraslih tako i dece spas od letnjih žega traži upravo na Adi gde je ovih dana ogromna gužva zbog vrućina i temperatura koje preko dana idu čak do 40 stepeni u hladu!

Mnogi kupači osveženje, iće i piće upravo pazare u ugostiteljskim objektima, a sanitarna inspekcija je uočila da skoro svaki od njih ima nedostatke u radu. 

- Zbog povećanih spoljnih temperatura i porasta broja posetilaca u periodu od 4. do 7. jula na javnom rečnom kupalištu Ada Ciganlija u Beogradu vršena je akcijska kontrola objekata pod sanitarnim nadzorom. Izvršen je inspekcijski nadzor u 46 ugostiteljskih objekata i upravnoj zgradi JK "Ada Ciganlija". U 34 objekata su utvrđeni sanitarno higijenski nedostaci koji se odnose na prostorije, opremu, uređaje i na zaposlena lica - navodi se u izveštaju inspekcije i dodaje:

- Doneto je 19 rešenja za otklanjanje nedostataka od kojih 14 za sanitarno higijenske nedostatke i pet zaposlenim licima. Izrečena je zabrana rada za pet lica koji su zatečeni bez obaveznih zdravstvenih pregleda, i šest naloženih mera zapisnikom za obezbeđivanje propisane radne odeće. Izdat je 31 prekršajni nalog, ukupnog iznosa 155.000 dinara i podneto četiri zahteva sudiji za prekršaje. Doneto je jedno rešenje zabrane upotrebe prostorija, opreme i uređaja, zbog sanitarno higijenskih nedostataka. U akcijskoj kontroli učestvovalo je pet sanitarnih inspektora.

 

Ostavite komentar