Vesti > Beograd

Promena na aerodromu "Nikola Tesla": Tiče se taksista koji rade na ovom mestu!

Pripema se i podzakonski akt koji će regulisati zone u Beogradu

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Nemanja Negovanović

16/07/2024 > 16:24

podeli vest:

Promena na aerodromu "Nikola Tesla": Tiče se taksista koji rade na ovom mestu!
Foto: Shutterstock


Godinama mnogi turisti koji koriste taksi usluge sa aerodroma "Nikola Tesla" imaju problema sa taksi prevozom zbog korišćenja sistema čitača kartica koji pojedini taksi prevoznici nemaju.

Kako bi se to unapredilo, u toku je izrada Pravlinika, a jedan od uslova za rad taksista na aerodromu "Nikola Tesla" biće da imaju čitače za kartice. 

Aleksandar Bjelić, predsednik Saveza taksi udruženja, istakao je da taksisti koji nemaju čitače kartica neće moći da rade. 

Foto: K1info

 

Prema njegovim rečima, na aerodrom dolazi mnogo stranaca i većina koristi kartice.

- To je u cilju da naši taksisti shvate da je jednostavno sve platežna moć - poručio je Aleksandar Bjelić za Telegraf Biznis.

On je poručio da je u toku izrada podzakonskih akata, a oni će, kako je istakao, ići na korist putnika.

Na plastičnom primeru, to znači da se recimo na izlasku iz Zemuna, ka Batajnici neće uključivati treća tarifa, što će krajnjeg potrošača stajati 500 dinara manje.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Podsetimo, krajem aprila ove godine gradonačelnik beograda Aleksandar Šapić objasnio je da se očekuje Odluka o taksi prevozu koja je usvojena pre tri godine, a to znači da će sva taksi vozila biti bele boje.

- Na ulicama Beograda je više od 6.000 taksi vozila i većina je svoja vozila prilagodila važećim pravilima, ostalo je oko 20 odsto njih koji to još uvek nisu uradili. Verujem da će svi do isteka roka svoja vozila unificirati kako bi sva bila bele boje. Za one koji ne ispoštuju rok, neće biti tolerancije, jer je došlo vreme da i u Beogradu taksi vozila budu unificirana kao i u svakoj evropskoj metropoli. Želimo da naš grad bude uređeniji i da građani, kao i svugde u svetu, mogu po boji vozila da prepoznaju taksi, da nemaju dilemu i da se osećaju bezbedno kada u vozilo uđu - rekao je tada Šapić.

Bonus video: 

Ostavite komentar