Vesti > Beograd

ODLIČNE VESTI ZA OVU GRUPU GRAĐANA! Više od 130 PORODICA će dobiti STANOVE na Novom Beogradu, izgradnja je POČELA

Danas je postavljen kamen temeljac za izgradnju stanova koje će pripasti izbegličkim porodicama

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

17/07/2024 > 21:07

podeli vest:

ODLIČNE VESTI ZA OVU GRUPU GRAĐANA! Više od 130 PORODICA će dobiti STANOVE na Novom Beogradu, izgradnja je POČELA
Foto: Beograd.rs


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić položio je danas kamen temeljac za izgradnju stanova za socijalno stanovanje u naselju "Mileva Marić Ajnštajn" na Novom Beogradu, gde će do avgusta 2025. godine dom dobiti 133 izbegličke porodice.

Kamen temeljac su zajedno sa njim položili predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, ministar za javna ulaganja Darko Glišić i komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je ovom prilikom istakao da Grad Beograd već duži niz godina, skoro deset, učestvuje u ovom zajedničkom projektu Komesarijata za izbeglice, Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da je sastavni deo svega toga. 

– Gradili smo Ovču 1, Ovču 2. Danas smo ovde i ovo je lokacija za koju mogu da kažem da spada u praktično „top” lokaciju u gradu Beogradu, jer nedaleko odavde je Ulica Jurija Gagarina, koja će se uskoro proširivati, odnosno produžavati, i koja će se uliti ovde u krak auto-puta koji vodi ka Milošu Velikom – istakao je gradonačelnik. 

On je dodao da se proširuje i Vojvođanska ulica, poboljšava kvalitet infrastrukture, što je važno za kvalitet života građana iz ovog dela grada. 

– Radimo na infrastrukturi i podizanju životnog standarda građana. Nadam se da ću za 13 meseci poželeti srećno useljenje porodicama koje će imati priliku da na lepom mestu grade budućnost. Grad Beograd će nastaviti sa realizacijom projekata koji uključuju izbeglice  – rekao je prvi čovek srpske prestonice. 

Na ovoj lokaciji dom će za 13 meseci dobiti 133 porodice, koje će nakon mnogo godina izbeglištva napokon biti na trajnoj stambenoj adresi. 

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar

Svraka

Bravo! A srpsku domaću sirotinju treba šutnuti! Mi smo ovce! Na livadu

17.07.2024 21:16