Slobodno vreme > Putovanja & Hedonizam

Ovo je NAJLEPŠE SELO u Srbiji koje MORATE DA DOŽIVITE! Idealno je za vikend-beg, a prava je oaza mira

Belo Blato – skrivena banatska oaza - ima najlepši drvored u Evropi

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

06/09/2024 > 20:36

podeli vest:

Ovo je NAJLEPŠE SELO u Srbiji koje MORATE DA DOŽIVITE! Idealno je za vikend-beg, a prava je oaza mira
Foto: Kataklizma


Slobodni vikend je pred nama, a ako ste i vi u potrazi za sjajnom beg destinacijom nedaleko od Beograda ili Novog Sada, onda je pravi trenutak da vas pitam – da li ste čuli za Belo Blato?

Ovo divno mesto otkrila nam je Katarina Lazić, savetnica za putovanja i evo detaljnog vodiča kako da kvalitetno provedete svoje slobodne dane. 

- Belo Blato je selo u blizini Zrenjanina, sada već nadaleko poznato na našem podneblju po velelepnom drvoredu koji krasi centar sela, a jedan je od najlepših drvoreda u Evropi! Reč je o čak 900 stabala sibirskog bresta, koji su ovde posađeni tokom prošlog veka, a o njima se već decenijama marljivo brinu svi meštani sela. Stoga, ovaj drvored uvek izgleda jednako magično kao što deluje na društvenim mrežama - kaže na samom početku našeg razgovora Katarina Lazić. 

Foto: Kataklizma

 

Još jedan ogroman plus za ovu lokaciju je što je sjajan spas od još uvek aktuelnih letnjih vrućina – samo zamislite milinu pod ovim razgranatim krošnjama kad upeče zvezda, neprocenljivo!

- Nedaleko od Belog Blata nalaze se i Salaš Lujza i Etno-selo Tiganjica, u kojima možete napraviti dodatni predah i pauzu za ručak - navodi ona i dodaje: 

- A ako ste pak izričito ljubitelji drvoreda i hlada, onda ne propustite da posetite još jednu sjajnu vojvođansku oazu, koja se nalazi u samom centru jednog divnog grada. Sigurna sam da su mnogi od vas već na osnovu ove rečenice naslutili da je reč o Kikindi i zadivljujućem drvoredu u Ulici Generala Drapšina - ističe Katarina, poznatija na društvenim mrežma kao Kataklizma. 

Ova ulica proglašena je najlepšom ulicom u Evropi, te verujem da vam je to dovoljan razlog da posetite i nju i njenu beloblatsku sestru i uporedite ove vojvođanske rivale.

Foto: Kataklizma

 

Ne preostaje ništa drugo do da isplanirate svoj skorašnji vikend beg, spakujete korpu za piknik, okupite porodicu i prijatelje i ispratite ostatak leta kako dolikuje!

 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar