Vesti > Društvo

Hitno REKONSTRUIŠITE i vratite SPOMENIK PALIM BORCIMA: Ministar uputio ZAHTEV izvođačima radova na auto-putu

Kako je istakao Goran Vesić, izvođači su prekršili ugovor

Izvor: K1info

20/03/2023 > 14:45

podeli vest:

Hitno REKONSTRUIŠITE i vratite SPOMENIK PALIM BORCIMA: Ministar uputio ZAHTEV izvođačima radova na auto-putu
Foto: Wikipedia/BrankaVV


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić reagovao je danas na vest da je izvođač radova na deonici autoputa Pakovraća – Požega ošetio Spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu i poručio da je to nedopustivo.

On je od kompanije zatražio da hitno rekonstruiše i vrati spomenik od istorijskog značaja za građane tog kraja Srbije.

- Na osnovu napisa iz medija i izveštaja Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Кraljeva, upoznat sam da ste tokom izvođenja radova na izgradnji autoputa Pakovraća – Požega oštetili Spomenik palim borcima Drugog svetskog rata u selu Negrišori. Obavešten sam da ste tokom vikenda pristupili demontiranju spomenika bez najave nadzornom organu i Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Кraljeva - naveo je ministar Vesić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Tom prilikom, spomenik je oštećen.

- Postupili ste suprotno ugovoru, a oštećenje spomenika izazvalo je uznemirenje naših građana. Zahtevam od vas da pod hitno, u skladu sa uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Кraljeva izvršite rekonstrukciju spomenika, kao i da spomenik bude vraćen na mesto na kojem se nalazio ili drugo prikladno mesto u skladu sa odlukom Zavoda - poručio je Vesić.

 

 

 

 

Ostavite komentar