važno

Organski SOK OD JABUKE za decu POVUČEN IZ PRODAJE U SRBIJI zbog prisustva METALNIH ČESTICA

Uvozni sok od jabuke za decu povučen je iz prodavnica zbog mogućeg prisustva metalnih čestica!

Autor: k1info/Blic.rs

30/08/2022 > 15:16

podeli vest:

Organski SOK OD JABUKE za decu POVUČEN IZ PRODAJE U SRBIJI zbog prisustva METALNIH ČESTICA
Foto: Pixabay.com


Posle informacije o povlačenju Hipp BIO soka od jabuke određene serije u Hrvatskoj, zbog mogućnosti prisustva stranog tela, Ministarstvo zdravlja Srbije dobilo je obaveštenje od uvoznika, o novonastalom problemu posle čega je taj proizvod povučen iz prodaje i u Srbiji.

Naime, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obavešteno je od uvoznika i nosioca upisa u bazu podataka dijetetskih proizvoda iz Novog Sada, da su dobili obaveštenje od proizvođača 25. avgusta o povlačenju dijetetskog proizvoda „Hipp BIO sok od jabuke – 200ml“, hrana za odojčad i malu decu, Lot LA98967, i rokom upotrebe do 31.10.2023.godine. Proizvođač je naveo da se određene serije proizvoda povlače iz prometa zbog prisustva metalnih čestica, proizvedenih za tržištu Republike Poljske.

Kako saznajemo, u Srbiju je uvezeno ukupno 6.636 komada proizvoda "Hipp BIO sok od jabuke – 200ml" spornog lota, i svi su povučeni iz prodaje istog dana, po nalogu inspekcije Ministarstva zdravlja.

Da podsetimo, sporni sok za bebe od jabuke (100 odsto bio organik sa dodatkom vitamina C) u Hrvatsku je uvezen iz Mađarske.

Preduzeće koje se bavi uvozom tog soka u Hrvatsku "HiPP Croatia doo" povlači iz predostrožnosti sok od jabuke BIO od 200ml , LOT LA98967, sa rokom upotrebe do 31.10.2023, objavio je pre nekoliko dana Index.hr.

Sok se povlači sa hrvatskog tržišta zbog mogućeg prisustva stranog tela, saopštio je Državni inspektorat, prenosi Hina.

Foto: Pixabay.com

 

 

 

Ostavite komentar