Vesti > Društvo

Papirne karte za PARKING u Novom Sadu se UKIDAJU od 15. januara: Evo šta treba da znaju građani

Od 15.januara 2024. krenuće se i sa elektronskom kontrolom naplate parkiranja

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Milena Gačević

28/12/2023 > 20:42

podeli vest:

Papirne karte za PARKING u Novom Sadu se UKIDAJU od 15. januara: Evo šta treba da znaju građani
Foto: Freepik.com


Novosadski Parking servis će od 15. januara 2024. krenuti sa elektronskom kontrolom naplate parkiranja. Kako je najavljeno, kontrola će se raditi iz automobila u pokretu koji će biti posebno obeležen.

Radovan Jeknić, iz Parking servisa je otkrio šta će zameniti papirne parking karte i gde će građani moći da ih kupe.

- Sve je elektronsko, idemo svi u tom pravcu. Tako da takozvane papirne ili kiosk karte za parking koje su ranije oni koji ne plaćaju SMS-om kupovali na trafikama...sada će u stvari odlaskom na kiosk samo uplatiti elektronski parkiranje. Znači ništa se tu bitno ne menja, samo nećemo imati papir. Zašto nemamo papir? Zato što od 15. januara krećemo sa elektronskom kontrolom naplate parkiranja i samim tim taj papir u tom slučaju ne bi značio ništa, nego će morati sve da bude u nekom sistemu. Tako da građani koji su eventualno kupili više komada papirnih karata treba da ih iskoriste do 15. januara, a posle toga na kiosku plaćamo parking po istoj ceni, samo što ne dobijamo papirnu parking kartu, nego je ona elektronska - rekao je Jeknić i dodao:

- Kao i kada pošaljete SMS, tu ne dobijamo nikakav papir, a uplatili smo parkiranje. Ali, ako posumnjamo da nismo platili nešto, imamo dva načina da se informišemo i da saznamo da li smo dobili kaznu. A to je ili da odete na naš sajt, pa da to proverite, ili će građanin za 7 do 8 dana dobiti obaveštenje od nas.

Ostavite komentar