Vesti > Društvo

Austrijska policija OBJASNILA šta da radite ako vidite malu DANKU i SUMNJIVE ŽENE sa snimka: Primaju i anonimne dojave!

Austrijska policija objavila je fotografije i apel za sve građane

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Milena Gačević

03/04/2024 > 16:26

podeli vest:

Austrijska policija OBJASNILA šta da radite ako vidite malu DANKU i SUMNJIVE ŽENE sa snimka: Primaju i anonimne dojave!
Foto: Shutterstock


Austrijska policija se danas i prvi put zvanično oglasila o ženama sa snimka koji je nastao u Beču, a na kojem je, vrlo verovatno mala Danka Ilić (2), koja je nestala 26. marta u Srbiji. Takođe, objašnjeno je i šta treba uraditi ako vidite dete ili žene sa snimka.

Kako navode, dete koje je snimljeno na tramvajskoj stanici u Beču najverovatnije jeste nestala srpska devojčica i austrijska policija je sada objavila ne samo njene, već i fotografije dve žene u čijoj pratnji je dete bilo.

U zvaničnom saopštenju policija navodi i apeluje na sve građane da, ukoliko uoče ove dve žene ili devojčicu, odmah kontaktiraju sa austrijskim vlastima.

Policija u Beču poziva sve svedoke i ljude koji poznaju ove žene ili gde se one nalaze, kao i gde se dete nalazi, da HITNO kontaktiraju policiju.

Informacije, "čak i anonimne, možete dojaviti Kriminalističkoj policiji u Beču, na telefone 01-31310-33800 ili se javite u najbližu policijsku stanicu", dodaje se u saopštenju.

U ovom trenutku austrijska policija pokušava da utvrdi identitet žena, odnosno deteta sa snimka, kako bi definitivno potvrdila da li je ili nije reč o nestaloj Danki.

Istragu o sumnji na otmicu deteta preuzela je bečka državna kriminalistička policija, saopštila je danas austrijska policija.

Ostavite komentar