Vesti > Društvo

TRAGIČAN DAN U RIBNIKARU iz ugla Branka Ružića: Plakao sam, te slike će me pratiti do kraja života...OVO je bilo NAJTEŽE

Ružić kaže da je na putu do "Ribnikara" pozvao svoju suprugu i rekao: "Ovo je za ostavku"

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

03/05/2024 > 10:14

podeli vest:

TRAGIČAN DAN U RIBNIKARU iz ugla Branka Ružića: Plakao sam, te slike će me pratiti do kraja života...OVO je bilo NAJTEŽE
Foto: PrintScreen/Tanjug Video/VLADIMIR ŠPORČIĆ


Navršilo se godinu dana od masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar", a tadašnji ministar prosvete Branko Ružić kaže da će ga slike sa uviđaja pratiti dok je živ. On je opisao ovaj stravičan događaj i prisetio se koliko mu je bilo teško u tim danima.

- Najteže mi je bilo da obavim razgovore sa roditeljima. Neke od njih sam nalazio na prepoznavanju njihove mrtve dece - opisao je Ružić.

On je za jutjub kanal "Razgovori sa Zlojutrom" rekao da su mu to najteži dani u životu, takođe, opisao je i šta je video u samoj školi na dan tragedije.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

 

- Ja sam plakao... to nije sramota reći. Plakao sam, plakali su i roditelji. To je mnogo teško. To je prosto neopisivo. Kada vidite ta nedužna stvorenja kako sede, leže usmrćena. Kada vidite tog domara na ulazu u školu... prosto je strašno. Te slike ćeme pratiti do kraja života - rekao je Ružić i nastavio kako mu nikada neće biti jasno kako dete od tada samo 13 godina može da izvrši ovakav masakr nad svojim drugarima.

Ružić kaže da je na putu do "Ribnikara" pozvao svoju suprugu i rekao: "Ovo je za ostavku". Osvrnuo se i na dane koji su usledili nakon tragičnog događaja i rekao da ih nikada neće zaboraviti.

- Ja nisam bio normalan tih pet ili šest dana. Mnogo je teško - rekao je Ružić. 

Ostavite komentar