Vesti > Društvo

"I neka bude kraj i početak sveta": NEMA ČOVEKA KOJI DANAS SUZU NIJE PUSTIO ISPRED "RIBNIKARA", potipasana i PETICIJA

Navršava se godinu dana od masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

03/05/2024 > 11:47

podeli vest:

"I neka bude kraj i početak sveta": NEMA ČOVEKA KOJI DANAS SUZU NIJE PUSTIO ISPRED "RIBNIKARA", potipasana i PETICIJA
Foto: PrintScreen/Tanjug Video/VLADIMIR ŠPORČIĆ


Na Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojoj je pre tačno godinu dana dečak (13) ubio devet učenika i radnika obezbeđenja, postavljena je tabla sa stihovima Branka Miljkovića iz pesme Tjentište.

"I neka bude kraj i početak

sveta koji će imati njihovo ime i naše ruke

ovde gde je istorija progovorila na sav glas

ovde gde ostaviše svoju krv da svetli (...)"

Foto: PrintScreen/Tanjug Video/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Članovi užeg veća Multidisciplinarnog tima za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva i članovi Viktimološkog društva Srbije pozvali su sve da dođu na Tašmajdan i potpišu peticiju da 3. i 4. maj budu dani sećanja na žrtve masakara u Srbiji i odaju počast žrtvama.

- 3. i 4. maj pamtimo kao najtužnije dane za Srbiju, da se oni ne zaborave i da se nikada ne ponove moramo da radimo na poboljšanju društva i setimo se onih koji su bili žrtve nezapamćenih zločina u Ribnikaru, Malom Orašju i Duboni - rekla je govornica Jasmina Nikolić iz Viktimološkog društva i pozvala sve da polože danas cveće ispred škole u Kralja Milutina i sutra odaju poštu žrtvama u mestima kod Mladenovca.

Podsetimo, navršava se godinu dana od masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" 3. maja. Tim povodom je organizovan program "Buđenje", koji treba da označi početak višeslojnog procesa memorizacije, navodi Multidisciplinarni tim za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve.

Okupio se veliki broj građana, a nema čoveka koji suzu nije pustio kada je video zagrljene roditelje ubijene dece ispred škole. U rukama su nosili cveće i sveće.

Ostavite komentar