Vesti > Društvo

Svi me ismevaju što nemam nogu, šalju me na kiosk da je kupim: Potresna ispovest malog Viktora! (VIDEO)

Malenom dečaku smo potrebniji nego ikada

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Petričević

19/10/2024 > 17:36

podeli vest:

Svi me ismevaju što nemam nogu, šalju me na kiosk da je kupim: Potresna ispovest malog Viktora! (VIDEO)
Foto: Srbi za Srbe


Ti nemaš nogu, idi na kiosk pa je kupi... Reči su koje nam poslednjih dana svima odzvanjaju u glavi, a koje svakodnevno sluša Viktor Stevanović (13) od svojih vršnjaka!

Potresna ispovest ovog dečaka i njegovog samohranog oca Gorana osvanula je na društvenoj mreži "instagram" i izazvala ogromnu pažnju javnosti i ljudi koji na sve načine pokušavaju da im pomognu!

Viktor iz Niša se svakodnevno suočava sa velikim izazovima zbog smanjenog lučenja hormona rasta i iščašenja kolena koje mu otežava kretanje. Zbog takvog stanja nema dana da se ne nađe na udaru svojih drugara, koji ga guraju i vređaju, toliko da zbog njih plače svaki dan. 

Foto: Srbi za Srbe

 

- Iako znaju da teško hodam, drugari u školi me često ismejavaju... Jedan me je na fizičkom gurnuo i slomio sam ruku. Drugi drugari, odnosno to mi nisu drugari, govore mi da nemam nogu i da novu treba da kupim na kiosku - kroz suze, dok drži šipke u svojoj nozi, priča dete sa tek napunjenih 13 godina koji živi sa ocem i dve sestre.

Osim zdravstvenih problema sa kojima se hrabro bori uz pomoć dobrih ljudi, Viktor često zaostaje i materijalno za svojim vršnjacima

.- Nemamo računar, a sada kada imam informatiku, nastavnik mi traži da bar imam telefon na kome mogu nešto da uradim, ali, nažalost, nemam ni telefon. Bude mi teško, jer me i zbog toga deca diraju – tužnim glasom objašnjava Viktor.

Na pitanje ko mu je najveća podrška u najtežim danima, dečak bez razmišljanja odgovara:

 

 

- Tata nam je sve na svetu, uvek je tu za mene i sestre. Znamo da nas nikada neće ostaviti same!
Goran je posvećen svojoj deci i trudi se da im obezbedi najbolje moguće uslove, uprkos teškim okolnostima.

- Naša borba nije samo fizička, već i emotivna i psihička, jer se svakodnevno suočavam sa izazovima koje donose zdravstveni problemi moje dece. Ipak, nikada ne gubim veru, dajem sve od sebe da im obezbedim ljubav, podršku, nadu i stabilnost - priča tata Goran.

Foto: Srbi za Srbe

 

Da stvar bude još gora, pored Viktora, sa zdravstvenim problemima bori se i njegova sestra Andreja (16). Nedavno su oboje s porodicom bili u Rusiji zbog operacija, iako im je sam put u oba pravca predstavljao ogromnu muku i napor, posebno jer traje znatno duže zbog rata.

- Operacije znače Andreji pre svega zbog produžavanja potkolenice i da je manje boli desna noga. Vuče se na gelender, penje se polako… Kada se umori, onda je uzmem u ruke i nosim. Mi živimo na petom spratu u zgradi bez lifta, a Andreja zbog bolesti teško hoda, pa su muke da joj obezbedim normalan život svakodnevne - hrabro priča ovaj samohrani otac.

U ovoj porodici stalna je borba sa brojnim zdravstvenim problemima. Andreja je do sada imala 27 operacija zbog nedostatka kosti potkolenice.

- To su ciklusi, imali smo i više operacija u nekoliko meseci, a do sada smo nekoliko puta boravili u Rusiji gde su joj operacije pomogle i umanjile veliku bol koju je osećala godinama. Ali, ona je veliki borac, kao i Viktor, pa sam optimista da ćemo trajno rešiti njegovo problem – objašnjava Goran.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar