Vesti > Hronika

Muž i žena iz MUP i BIA radili za Kavčane, davali im i podatke o Belivuku

Uhapšeni bračni par dovodi se u vezu sa odbeglim policajcem iz Crne Gore Ljubomirom Milovićem i šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom

Autor: blic.rs

03/08/2022 > 19:31

podeli vest:

Muž i žena iz MUP i BIA radili za Kavčane, davali im i podatke o Belivuku
Foto: Youtube PrintScreen


Službenik Uprave kriminalističke policije Danijel J. (41) i njegova supruga Dušica J. (39), inače pripadnica BIA, koji su uhapšeni u velikoj akciji dovode se u vezu sa odbeglim policajcem iz Crne Gore Ljubomirom Milovićem i šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, saznaje Blic.

Oni su osumnjičeni da su, kako je saopštio MUP, uz pomoć bivšeg policijskog službenika K.M. i Aranđelovčanina Ž.F, krijumčarili velike količine kokaina. Drogu su, kako se sumnja, krijumčarili prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, a potom novac stečen prodajom kokaina transportovali u Srbiju i Crnu Goru!

Kako Blic saznaje, uhapšeni pripadnici MUP i BIA radili su za Ljubomira Milovca, visoko rangiranog policajca-kriminalca iz Crne Gore i za šefa kavačkog klana - Radoja Zvicera.

MUP je saopštio da je Danijel J. zloupotrebljavajući službeni položaj, za potrebe kriminalne grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP, pribavljao podatke o istragama koje vodi Uprava kriminalističke policije i poverljive podatke saopštavao ostalim članovima ove kriminalne grupe. - Proveravao je i podatke oko Veljka Belivuka i to prenosio ostalim članovima krimi grupe - kaže izvor Blica.

Foto: Pexels.com

 

Sumnja se da je K.M. učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije i prikupljanju novca od prodate opojne droge, kao i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru. Deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore. 

Osumnjičeni Ž.F. je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu novac od prodaje kokaina transportovao iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru.

Ostavite komentar