Vesti > Hronika

SVIREPO ubio tinejdžerku u RIPNJU, a sad tvrdi da je bio pod uticajem CRNE MAGIJE: Šokantna odbrana ubice Stojana Ilića

Sledeće suđenje je zakazano za 10. septembar

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

25/06/2024 > 12:28

podeli vest:

SVIREPO ubio tinejdžerku u RIPNJU, a sad tvrdi da je bio pod uticajem CRNE MAGIJE: Šokantna odbrana ubice Stojana Ilića
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/ATA Images


U Višem sudu u Beogradu danas je Stojan Ilić koji je optužen da je 10. aprila prošle godine u Ripnju, na svirep način ubio 16-godišnju devojku, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice, rekao da je bio pod uticajem crne magije. 

Ilić je dopunio svoju odbranu navodeći da je bio pod uticajem crne magije zbog čega je išao kod jedne vračare, koja mu je dala vodu sa nekom biljkom da pije kako bi skinuo magiju. 

On tvrdi da mu je ta žena rekla da će mu se prikazati ko mu je bacio crnu magiju, kao i da je on onda počeo da sanja oštećene, odnosno ubijenu devojku, njenu majku i babu. 

Takođe je naveo da je njemu dok je pio tu vodu bilo bolje, dok se porodica oštećene razboljevala. 

U nastavku suđenja ispitana su tri veštaka a prvi psihijatar Aleksandar Milošević koji je, nakon što mu je sudija predočila mišljenje zatvorske bolnice da Ilić boluje od paničnog poremećaja ličnosti i emocionalnog poremećaja ličnosti, rekao da on ipak ostaje pri svom mišljenju da Ilić nema nikakvu duševnu bolest. 

Njegova koleginica psiholog Nada Janković je istakla da emotivno nestabilni poremećaj ličnosti nije duševno oboljenje već stanje, dodajući da je Iliću dijagnostifikovana laka kognitivna zaostalost, a zatim se složila sa kolegom da taj nalaz iz zatvorske bolnice ne menja njihovo mišljenje.

Veštak sudske medicine Vladimir Živković je naveo da je oštećena devojka pri nanošenju rana trpela bolove jakog intenziteta, kao i da je ubodom u vrat njoj cela leva strana bila paralisana a desna delimično, napominjući da ona tad nije mogla da se brani, ali je i dalje osećala bolove.  

Ilićev branilac Jakov Avramović je predložio sudu da urade još jedno veštačenje na okolnost uračunljivosti optuženog u trenutku izvršenja dela, o čemu će sudija odlučiti naknadno. 

Ovom predlogu se tužilaštvo protivilo.

Sledeće suđenje je zakazano za 10. septembar.

Ilić je na jednom od prethodnih suđenja priznao da je ubio tinejdžerku, tvrdeći da ima psihičke probleme i da mu se u trenutku ubistva zacrnelo pred očima, te da ne zna kako ju je ubio. 

Više javno tužilaštvo u Beogradu Ilića tereti za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je Ilić  10. aprila oko 14.30 časova najpre proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom maloletne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Ilić je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja.

Kada je ona izašla iz vozila Ilić je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u trup, vrat i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog dela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom.

Ubrzo nakon toga je uhapšen.
 

Ostavite komentar