Vesti > Hronika

Ministarstvo spoljnih poslova povodom napada na žandarma:To je napad na diplomatsko predstavništvo Izraela ali i Srbiju

Srbija će, kako je saopštio MSP, imati nultu toleranciju prema terorizmu i svakoj vrsti ekstremizma

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

29/06/2024 > 15:53

podeli vest:

Ministarstvo spoljnih poslova povodom napada na žandarma:To je  napad na diplomatsko predstavništvo Izraela ali i Srbiju
Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO/bs


Napad na pripadnika Žandarmerije, koji je obezbeđivao Ambasadu države Izrael u Beogradu je istovremeno napad na diplomatsko-konzularno predstavništvo zemlje sa kojom Srbija neguje prijateljske veze, ali i napad na Srbiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Srbija će, kako je saopštio MSP, imati nultu toleranciju prema terorizmu i svakoj vrsti ekstremizma, i nastaviće da, kao i do sada, garantuje nepovredivost stranih misija, u skladu sa Članom 22, Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.  

MSP je izrazio uverenje da će srpski nadležni državni organi efikasno i do kraja rasvetliti okolnosti i motive napada.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, ovim povodom, u komunikaciji sa Ministarstvom inostranih poslova Izraela i diplomatama te zemlje u Beogradu, kojima će, kako je navedeno, pružiti svu potrebnu pomoć i podršku.

"Ranjenom pripadniku srpske Žandarmerije, koji je herojski obavio svoju dužnost, javno zahvaljujemo, čestitamo na hrabrosti i želimo brz oporavak!", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. 



 
 

Ostavite komentar