Vesti > Hronika

Dačić i ambasador Izraela u Srbiji obišli povređenog pripadnika Žandarmerije: Ministar otkrio kretanje I PLAN TERORISTE

Dačić i ambasador Izraela u Srbiji stigli su u Urgentni centar nešto pre 9 sati, kako bi obišli povređenog žandarma koji je juče operisan

Izvor: K1info

30/06/2024 > 09:28 >> 09:49

podeli vest:

Dačić i ambasador Izraela u Srbiji obišli povređenog pripadnika Žandarmerije: Ministar otkrio kretanje I PLAN TERORISTE
Foto: Tanjug/Marko Đoković


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan obišli su danas u Urgentnom centru pripadnika Žandarmerije koji je ranjen juče ispred izraelske ambasade u Beogradu, prilikom obavljanja službene dužnosti.

Dačić i ambasador Izraela u Srbiji stigli su u Urgentni centar nešto pre 9 sati, kako bi obišli povređenog žandarma koji je juče operisan u toj ustanovi.

Ministar Dačić i ambasador Izraela dali su izjave medijima. 

Foto: Tanjug/Marko Đoković

 

 Obraćanje ambasadora Izraela

Ambasador Vilan je rekao da je poseta povređenom žandarmu njegov "najsrećniji trenutak u poslednja 24 sata".

- Kada sam video u kakvom je stanju žandarm Miloš želim da se zahvalim srpskim lekarima koji su mu spasili život. Jer znamo da u ovakvom terorističkim aktima i delima, veoma je mala razlika od stanja u kom se on sada nalazi i onog najgoreg - rekao je Vilan.

Ambasador se zahvalio vladi i policiji što su ambasada, ali i njegova porodica i njegovi sunarodnici zaštićeni ovde.

- Mi itekako dobro znamo šta znači terorizam - rekao je Vilan i dodao da nema opravdanja za ovakva dela.

- Nema opravdanje za 7. oktobar kao ni za napada na Jevreje, bilo kad i bilo gde u svetu. Trudimo se da ova poruka stigne svuda u svet. Ono što se desilo Izraelu može sutra da se desi i Evropi, a nažalost desilo se u Srbiji - rekao je Vilan.

Ambasador je rekao da je uveren i da zna da je Srbija bezbedna zemlja i pozvao je građane Izraela da nastavljaju da dolaze.

- I danas se osećam u sigurno i bezbedno u istoj meri kao što sam se osećao i juče pre 11 sati kada se sve ovo desilo. Uveren sam da srpski organi daju sve od sebe da istraže ovaj akt - rekao je Vilan.

Moguće je da je sinagoga u Beogradu bila prva meta teroriste

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je rekonstrukcija kretanja Miloša Žujovića, koji je ranio pripadnika Žandarmerije kod izraelske ambasade, pokazala da je juče prvo došao do sinagoge u Beogradu i da je moguće da mu je to bila prva meta, ali je nastavio dalje zbog velikog broja pripadnika policije oko sinagoge.

Ostavite komentar