Vesti > Politika

VUČIĆ O PISANJU LISTA "NOVA": Sve napisano laž, imamo veoma korektne odnose sa Rusijom!

Naveo je i da do sada nije bilo situacija da jedan od predsednika nije želeo da odgovori na poziv drugome

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

04/07/2024 > 22:26

podeli vest:

VUČIĆ O PISANJU LISTA "NOVA": Sve napisano laž, imamo veoma korektne odnose sa Rusijom!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je večeras kao netačne navode lista Nova u tekstu pod nazivom "Gruško brzo napustio Srbiju, Putin nije hteo da se javi Vučiću" i poručio da je sve što je napisano laž kao i da Srbija ima veoma korektne odnose sa Rusijom.

"Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laž. Želim da obavestim građane da imamo veoma korektne odnose sa Ruskom Federacijom, da nisam pokušao, nijednom, da razgovaram sa Putinom, ali mi je interesantno, kako oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći Rusofili. Toliko o principima. Nego, pitam ih i očekujem odgovor, kada i preko koga sam izrazio želju da razgovaram sa ruskim predsednikom, a pošto znam da se to nije dogodilo, nadam se jednom malom izvinjenju? Ne meni, već građanima koje su obmanuli", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

 

 

Naveo je i da do sada nije bilo situacija da jedan od predsednika nije želeo da odgovori na poziv drugome.

"Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan. Kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan", dodao je Vučić.

List Nova na sutrašnoj naslovnoj strani tvrdi pozivajući se na svoje izvore da su odnosi Beograda i Moskve narušeni, da je zamenik ministra spoljnijh poslova Rusije Aleksandar Gruško brzo napustio Srbiju, kao i da je tokom nedavne posete ruskog diplomate Vučić navodno tri puta zvao Putina, koji nije hteo da mu se javi.

 

Ostavite komentar