Vesti > Hronika

Pijani nasilnik PLJUNUO majku u lice, pa je UDARAO po glavi! Užasno PORODIČNO NASILJE u blizini Beograda

Istragu vodi Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

27/07/2024 > 12:45

podeli vest:

Pijani nasilnik PLJUNUO majku u lice, pa je UDARAO po glavi! Užasno PORODIČNO NASILJE u blizini Beograda
policijska kola u Srbiji - Foto: Shutterstock


M. M. uhapšen je u četvrtak u Boljevcima zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici nad majkom R. M.

On je, kako se navodi, mrtav pijan, prvo se posvađao sa majkom, pa je vređao, psovao, nazivao pogrdnim imenima, a zatim je pljunuo u lice i udarao je glavu.

Istragu vodi Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Da podsetimo, nasilje u porodici je ponašanje kojim jedan član porodice ugrožava telesni integritet, duševno zdravlje ili spokojstvo drugog člana porodice. Nasilje u porodici je pojam koji se obično odnosi na nasilje između supružnika ili supružničko zlostavljanje, ali takođe može da se odnosi i na nevenčane intimne partnere ili jednostavno ljude koji žive zajedno.

Nasilje u porodici je fenomen koji je prisutan u svim zemljama sveta i u svim kulturama; ljudi svih rasa, etnija, verskih i političkih i seksualnih opredeljenja, društvenih i kulturnih nivoa i polova mogu biti počinitelji nasilja u porodici.

Skretanje pažnje javnosti na nasilje u porodici otpočelo je sa pojavom ženskog pokreta, naročito feminizma i pokreta za ženska prava nastalih sedamdesetih godina 20. veka, čija je glavna preokupacija bila rešavanje problema pretučenih žena čiji su agresori bili njihovi muževi.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar