Vesti > Hronika

Nedolazak porodice UROŠA BLAŽIĆA je nepoštovanje ŽRTAVA: Advokat oštećenih o suđenju MASOVNOM UBICI

Nebojša Perović, punomoćnik oštećenih prokomentarisao je reči svedoka da je kriv neki steroid za to što je Blažić učinio

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

26/09/2024 > 13:51

podeli vest:

Nedolazak porodice UROŠA BLAŽIĆA je nepoštovanje ŽRTAVA: Advokat oštećenih o suđenju MASOVNOM UBICI
Foto: K1 televizija/Tanjug/Strahinja Aćimović


Punomoćnik porodice ranjenih i ubijenih u selima Malo Orašje i Dubona Stefan Stefanović smatra da je nedolazak u sud članova porodice optuženog za zločin, nastavak nepoštovanja porodice žrtava i suda. 

Stefanović je u izjavi novinarima nakon današnjeg suđenja podsetio da je branilac Uroša Blažića, optuženog za zločin, dostavio overene izjave članova porodice optuženog da oni koriste svoje pravo da ne svedoče u postupku, na šta je tužilac predložio da se oni novčano kazne i dovedu policijskim putem. 

Punomoćnik je naveo da se sutra nastavlja saslušanjem svedoka koji su predloženi, kao i svedoka za kojeg se, kako je rekao, sumnja da je to veče bio sa Blažićem u automobilu.

Nebojša Perović, punomoćnik oštećenih, je ocenio da reči svedoka da je kriv neki steroid za to što je učinio Blažić, nastavljaju bol i patnju porodicama stradalih i ranjenima. 

Perović je istakao da je zbunjujuće i nezakonito da advokat donosi overene izjave svedoka, dodajući da svedoci i postupku ne mogu da imaju advokate.

Foto: K1 televizija

 

Punomoćnik smatra da je pošteno da Blažići dođu pred sud i iskažu poštovanje prema žrtvama, i prema porodicama koje su ostale bez dece.

On je podsetio da je svedok oštećeni Nemanja Ilić na njegovo pitanje čega se najviše plaši rekao “šta će biti nakon 20 godina”, i osvrnuo se na Zakon kojim je propisano da Blažić zbog svojih godina može biti osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 20 godina. 

Suđenje bi trebalo da se nastavi sutra ispitivanjem svedoka. 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar