Vesti > Hronika

STROGO POVERLJIVO: "Neven" otkucao kuma Radoja Zvicera!

Milovan Zdravković (45), kum vođe "kavačkog klana", koga Srbija traži za najmanje četiri ubistva, sam je upao u policijsku klopku

Izvor: K1info/24sedam.rs

Autor: Anica Ninković

12/10/2024 > 09:56

podeli vest:

STROGO POVERLJIVO: "Neven" otkucao kuma Radoja Zvicera!
Foto: privatna arhiva


Milovan Zdravković (45), kum vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, koga Srbija traži za najmanje četiri ubistva, sam je upao u policijsku klopku jer ga je otkio lažni identitet koji je koristio šest i po godina. Sada je u Zagrebu gde ga čeka izručenje vlastima u Beogradu.

Hrvatska policija otkrila je još 2020. da je u maju 2018. godine Zdravković došao do falsifikovanog hrvatskog pasoša na ime Neven Ajdinović. Zato je za njim tajno raspisan i evropski nalog za hapšenje.

Tokom istrage Hrvati su utvrdili da je zahtev za izdavanjem hrvatskog državljanstva i izvoda iz knjige rođenih Zdravković predao 15. maja 2018. godine u Tovarniku. Tu se predstavio kao Ajdinović, inače državljanin Srbije rođen u Hrvatskoj.

Kao dokaz svojega lažnoga identiteta Zdravković je predao, takođe, falsifikovani pasoš Srbije na ime Ajdinovića u koju je međutim bila Zdravkovićeva fotografija. Zdravković je devet dana kasnije dobio tražena dokumenta, koja je preuzeo njegov saradnik.

Onda je hrvatski i srpski pasoš predao u Odeljenje za isprave u Petrinskoj ulici u Zagrebu sa hitnim zahtevom za prijavu prebivališta i izdavanje e-lične karte i e-pasoša Republike Hrvatske.

Policija, međutim, ništa nije posumnjala i dan kasnije mu je izradila hrvatsku ličnu kartu i pasoš, pa ih je Zdravković preuzeo i koristio prilikom prelazaka granice. U međuvremenu mu je otkriven lažni identitet i hrvatska policija je za njim raspisala evropski nalog za hapšenje.

Duga lista zločina

Milovan Zdravković je u Srbiji osumnjičen da je učestvovao u planiranju ubistva "škalajraca" u Atini i na Krfu. U prestonici Grčke, 19. januara 2020. ubijeni su Stevan Stamatović i Igor Dedović, a na ostrvu 23. jula iste godine Alan Kožar i Damir Hadžić. On je ubicama iz ekipe Veljka Belvuka finansirao logistiku, nalazio ljude za praćenje...

Bonus video:

Ostavite komentar