Vesti > Hronika

DEČAK UBICA ponovo šokirao na SUĐENJU: "UBIJAO SAM U IGRICAMA I ČITAO OVU KNJIGU"

Igrica koju je Kosta pomenuo je zabranjena za decu ispod 16 godina

Izvor: K1info/republika.rs

Autor: Mina Duduković

17/10/2024 > 14:44

podeli vest:

DEČAK UBICA ponovo šokirao na SUĐENJU: "UBIJAO SAM U IGRICAMA I ČITAO OVU KNJIGU"
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/MUP RS/Wikipedia


Dečak ubica Kosta Kecmanović, koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro đaka i čuvara škole Dragana Vlahovića je tokom današnjeg svedočenja u Specijalnom sudu, u postupku protiv svog oca Vladimira Kecmanovića priznao da je nekoliko meseci pre jezivog zločina igrao video - igricu "Valorant", a da mu je omiljena knjiga "Idiot" od Dostojevskog.

Igrica koju je Kosta pomenuo je zabranjena za decu ispod 16 godina, a kako je Kosta danas istakao pred sudom, Miljana i Vladimir su znali da je igrao ovu igricu i nisu ga upozorili da nije za njega.

Ubijao sam u igricama i čitao knjigu. Omiljena knjiga mi je "Idiot" od Fjodora Dostojevskog. Tako sam provodio vreme - rekao je dećak ubica danas pred sudom.

Foto: Tanjug printscreen

 

Stručnjaci navode da ovo nije jedini slučaj gde su masovne ubice bile opsednute upravo igricom "Valorant" ili nekom drugom koja u sebi sadrži nasilje i masovna ubistva. 

- Nije nužno i ne mora biti da će se mlada osoba nakon igranja nasilnih video-igrica u masovnog ubicu, ali zasigurno imaju značajan efekat na decu koja su već sklona nasilju. Ukoliko je dete već na neki način agresivno, ova igrica će samo još više podstaći njihov bes - navodi sagovornik upoznat sa slučajem.

- Kod dece koja zavole ili se "navuku" na ovu igricu se smanjuje empatičnost i realan pogled na svet, te su sklonija da nasilje vide kao prihvatljivo rešenje problema. U većini slučajeva su to tinejdžeri koji nemaju dovoljno pažnje od svojih roditelja ili su žrtve zlostavljanja. Posmatrajući igricu kao stvarni svet, prethodno podstaknuti besom i ljutnjom, odlučuju se da sa ekrana pređu u svoju okolinu i počine zločin - zaključuje sagovornik Republika.

Inače, u Specijalnom sudu u Beogradu danas je završeno ispitivanje K.K. dečaka koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u školi Vladislav Ribnikar, u nastavku suđenja njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.

Njemu su pitanja danas postavljali roditelji ubijene dece i članovi porodice ubijenih. Za sledeće suđenje koje je zakazano 1. novembra predviđeno je izvođenje pisanih dokaza i saslušanja svedoka održaće se u Palati pravde gde je i do sad bilo ovo suđenje. Maloletnik je svedočio iz sudnice, odnosno za govornicom jer on nema status posebno osetljivog svedoka. On je sanitetskim vozilom dovezen iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od zločina.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar