Vesti > Hronika

Majstor za komplikovane atentate: KO JE NIKOLA DŽONI VUŠOVIĆ uhapšen u Španiji?

Vušović se dovodi u vezu sa ubistvima visokopozicioniranih "škaljaraca" u Atini - Igora Dedovića i Stevana Stamatovića

Izvor: K1info

18/10/2024 > 15:55

podeli vest:

Majstor za komplikovane atentate: KO JE NIKOLA DŽONI VUŠOVIĆ uhapšen u Španiji?
Foto: Shutterstock/MUP RS


U Barseloni je danas uhapšen Nikola Vušović Džoni, označen kao vođa "vračarskog klana".

Prema pisanju medija on je bio i blizak saradnik Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i "srpska veza" crnogorskog "kavačkog klana". 

Najpoznatiji je kao majstor za komplikovane atentate, pa mu je tako bio pripisivan i komando - atentat na predsednika Haitija svojevremeno.

Vušović se dovodi u vezu sa ubistvima visokopozicioniranih "škaljaraca" u Atini - Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Veruje se da je bio jedan od ljudi koji je učestvovao u ovoj izuzetno složenoj i profesionalno izvedenoj likvidaciji.

Foto: MUP RS

 

"Škaljarci" su ubijeni u prepunom restoranu u Atini, dok su pored njih sedele supruge i deca, a pucala su najmanje četiri atentatora. Svi su bili maskirani i nonšalantno su ušetali u pun restoran i bukvalno sasuli kišu metaka u Dedovića i Stamatovića.

Tada se u Grčkoj tumačilo da su ubice profesionalci zbog načina na koji su baratali oružjem. Ispalili su oko 20 metaka i gađali u grudi. Samo četiri metka nisu završila u metama. Egzekucija je trajala svega 30 sekundi.

Vušović je, prema operativnim saznanjima, bio na vezi sa Radojem Zvicerom, jednim od vrhovnih šefova "kavačkog klana".

Iako je u odličnim odnosima sa Veljom Nevoljom, nisu direktno sarađivali. Svaki je imao svoj deo "kolača" i zaduženja unutar "kavačkog klana", ali nisu međusobno sarađivali.

Uhapšen je početkom marta 2021. godine u Dominikanskoj Republici po crvenoj poternici koja je raspisana još 2020. godine radi "dovršenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija". Beogradski mediji su tada preneli da Srbija traži hitno izručenje Vušovića jer postoji bojazan da bi mogao da pobegne.

Članovi grupe Nikole Vušovića, poznatijeg kao Džoni s Vračara, uhapšeni su u velikoj akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal krajem 2022. godine. Vušović nije tada priveden, duže vreme uspešno je izbegavao hapšenje.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar