Vesti > Hronika

ISPOVEST učenice koja je bila svedok POKUŠAJA ubistva u školi u Subotici: Evo ko je dečaku ODUZEO NOŽ!

Dečak koji je nožem povredio devojčicu nalazi se u pritvoru zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Nemanja Petričević

19/10/2024 > 21:09

podeli vest:

ISPOVEST učenice koja je bila svedok POKUŠAJA ubistva u školi u Subotici: Evo ko je dečaku ODUZEO NOŽ!
Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/ nr


Učeniku osmog razreda Osnovne škole „Sečenji Ištvan“ u Subotici, protiv koga je Više javno tužilaštvo stavilo zahtev za pokretanje pripremnog postupka zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, kako je saopštio Viši sud nakon njegovog saslušanja, određen je pritvor do 30 dana. Prema rečima roditelja dece koji su bili svedoci kada je nožem nasrnuo na devojčicu iz razreda i izbo je u ruku i nogu, „nastavnicu na čijem času se to desilo treba pohvaliti, jer je ga je zaključala, oduzela mu nož i sprečila da dalje to radi“.

Učenica je uspela da pobegne sa mesta na kom ju je dečak napao i, kako je medijima ispričala devojčica koja je bila svedok događaja, otrčala je sa još jednom drugaricom iz razreda u drugu učionicu.

Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/ nr

 

- Bili smo na nultom času i došao je taj drug iz našeg razreda i javio se nastavnici. Nastavnica ga je pitala zašto je ušao u školu bez torbe i on je samo rekao: „Imam neke druge planove koje sam naumio da uradim“. Došao je drugarici s leđa i izbo je nožem, jedanput u ruku i četiri puta u nogu. Dve drugarice su se uhvatile za ruku i počele su da beže u učionicu ispod nas. Otišle su kod nastavnice srpskog i nastavnica je vezala njenu ruku i nogu da ne krvari, a odatle su otišle u bolnicu. Tog dečaka su posle odveli u policiju, ne znamo šta se dalje desilo. Mi ostali smo tražili da idemo kući, jer nismo hteli da ostajemo u školi – ispričala je ispred škole vidno uplašena devojčica.

Roditelji munjevitom brzinom stigli po decu u školu

Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/ nr

 

Sve se odigralo u petak, 18. oktobra posle 13 časova, a vrlo brzo su se pred školom okupili i roditelji.

- Dobili smo poruku od roditelja sasvim drugog razreda da se desio neki incident i da su deca bezbedna. Postavio sam sebi pitanje šta se moglo desiti da nam takva poruka stiže, a nismo dobili obaveštenje šta se to desilo i na osnovu čega oni razgovaraju sa decom u Stručnoj službi. Kada sam saznao šta se desilo, moja prva reakcija bila je da vidim šta se desilo, kao i da izvedem svoje dete odmah iz škole, jer ne osećam da je bezbedno. Moje dete je, nažalost, u tom odeljenju gde se sve desilo – kaže otac jedne učenice osmog razreda OŠ „Sečenji Ištvan“.

"Zaključala ga je i oduzela mu je nož!"

Prve nezvanične informacije su bile da se dečak nakon što je izbo devojčicu sakrio u školi i da su morali da ga traže, a prema rečima ovog Subotičana „treba pohvaliti nastavnicu na čijem času se sve desilo, jer je žena reagovala najbolje moguće“.

- Zaključala ga je, oduzela mu je nož, sprečila ga da dalje radi to što je možda i bila namera jer je došao planski u školu sa tim ciljem, tako je sam nagovestio nastavnici. Nastavnici ne snose odgovornost, jer da su oni to znali sigurno bi to sprečili, kao što su ga sprečili dalje. Ali, kako je moguće da dete uđe u školski objekat sa oružjem?! Sigurnost u školi je nula – rekli su očevi učenika.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar