Vesti > Hronika

Tužilaštvo ga zvalo zbog "Skaja": Inspektor Milenković odgovorio na pitanja na koja je smeo

Mali Senta pozvan da se izjasni na informacije objavljene u medijima da je koristio kodno ime Bokan na ozloglašenoj aplikaciji

Autor: Tanjug

12/07/2022 > 15:37

podeli vest:

Tužilaštvo ga zvalo zbog "Skaja": Inspektor Milenković odgovorio na pitanja na koja je smeo
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Advokat Zdenko Tomanović, branilac načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića, rekao je danas nakon razgovora u Tužilaštvu da je Milenković odgovorio na pitanja na koja je mogao bez odobrenja nadređenih.

- Razgovor o njegovim saradnicima nije dozvoljen, kao ni razgovor o njegovom operativnom radu bez prethodne saglasnosti, odnosno konsultacija sa njegovim starešinama i nadležnim ministrom - pojasnio je Tomanović novinarima razloge zbog kojih njegov klijent nije mogao da odgovori na sva pitanja tužilaštva.
 

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Dodao je i da nema nikakve primedbe u vezi s današnjim ispitivanjem i procesnim radnjama koje su obavljene. Kako je naveo, sve je obavljeno u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku uz uvažavanje svih prava koja ima građanin Srbije kada dođe pred instituciju.

U tom delu nemam nijednu primedbu, naprotiv, bilo bi dobro da svaka komunikacija sa tužilaštvom bude ovakva kakva je bila danas - naveo je Tomanović.

Na pitanje šta se očekuje dalje Tomanović je rekao: "Čekaćemo naredne korake tužilaštva i ostalih službi, pa ćemo videti".

Milenković je ranije dao izjavu u svojstvu građanina uz prisustvo advokata Tomanovića u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Iz Tužilaštva je prethodno saopšteno da je Mali Senta pozvan da se izjasni na informacije objavljene u medijima prethodnih dana, pored ostalog i o tome da li je koristio aplikaciju "Skaj" na telefonu, uz kodno ime Bokan, kao i na sadržaj razgovora koji su objavljeni.

Dodaje se da Milenković nije hteo da se izjašnjava o tome bez konsultacija i odobrenja svojih nadređenih u MUP-u, kao i na većinu drugih pitanja Tužilaštva koja se tiču provere navoda bivših visokih funkcionera MUP-a objavljenih u medijima, i da je Tužilaštvu predao kratku pisanu izjavu.

Ostavite komentar