Vesti > Politika

MUP: KOSOVSKI SPECIJALCI uhapšeni pod PUNOM RATNOM OPREMOM, imali mape i GPS

Srbija je ozbiljna država i pripadnici MUP nisu bili blizu administrativne linije, niti prekršili rezoluciju 1244, rečeno je na konferenciji

Izvor: K1info/Tanjug

14/06/2023 > 17:07

podeli vest:

MUP: KOSOVSKI SPECIJALCI uhapšeni pod PUNOM RATNOM OPREMOM, imali mape i GPS
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ


Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je da su danas u 12.38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, a da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.

- Sva trojica uhapšenih su bili pod punom ratnom opremom, naoružani sa tri automatske puške, municijom, mapama, GPS uređajima i drugom opremom - rekao je Brkić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Kako je rekao, trojica pripadnika tzv. kosovske policije sa inicijalima R.Z. B.S. i M.Š. su službenim vozilom marke "dačija daster" došli do alternativnog prelaza Tresava-Batnjik, ostavili vozilo i nastavili dalje peške putnim pravcem Orahovo-Gnjilica gde su locirani i uhapšeni od posebne antiterorističke jedinice MUP-a.

- Mesto hapšenja se nalazi u selu Gnjilice, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije. Naglašavam da je Republika Srbija ozbiljna država i da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prelazili, niti bili blizu administrativne linije, pa samim tim nisu prekršili Rezoluciju 1244, niti Vojno-tehnički sporazum. Nisu izveli nijedan protivpravni akt prilikom hapšenja tih lica - rekao je Brkić.

Dodao je da će policija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, nastaviti dalji rad.

Ostavite komentar