Vesti > Srbija

ŽARKO POPOVIĆ jasan o slučaju DANKE ILIĆ: Priznanje bez MATERIJALNIH DOKAZA ne može biti osnova za optužnicu

Popović se osvrnuo i na slučaj Jelene Marjanović i rekao šta će se dogoditi ukoliko se nađu novi dokazi

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

02/07/2024 > 13:32

podeli vest:

ŽARKO POPOVIĆ jasan o slučaju DANKE ILIĆ: Priznanje bez MATERIJALNIH DOKAZA ne može biti osnova za optužnicu
Foto: K1 televizija


U slučaju Danke Ilić, pitanje oko podizanja optužnice i dokaza postaje sve kompleksnije. Dok jedan od osumnjičenih priznaje svoje učešće, drugi uporno negira bilo kakvu umešanost.

Kako se stvari odvijaju, javnost se sve više pita zašto optužnica nije podignuta protiv oca osumnjičenog koji je priznao ubistvo? S obzirom na nedostatak fizičkih dokaza koji bi potkrepili optužbe, on je morao da bude pušten na slobodu. 

Na ovu temu, Žarko Popović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, javno je izneo svoje mišljenje, naglašavajući važnost materijalnih dokaza u ovakvim slučajevima.

- U slučaju Danke Ilić će se na mišiće podići optužnica - rekao je Popović naglašavajući da priznanje bez dokaza ne znači ništa.

Na pitanje voditeljke Jelene Helc, gde je telo Danke Ilić, Žarko Popović je odgovara: 

- Neka pitaju njenu mamu. Ja to od početka pričam. Njena mama je dovela u ono šiblje i grmlje tamo. Kako dete iz onog okoliša da nestane i da ništa ne znamo o njemu - rekao je on i dodao:

- Preorali su selo kao da traže naftu, kopaju rupe od pet metara. Ko će da kopa pet metara da zakopa dete? Ajde da krenemo od pretpostavke da su dvojica osumnjičenih to uradili. Prekopano je sve, ne postoje DNK tragovi. Navodno je pronađena dlaka, ako dlaka nema koren, ne može da da DNK profil. Obična dlaka ništa ne znači - kaže Popović, i dodaje:

- Mi kod Danke još ne znamo da li je dete živo ili mrtvo, nemamo nijedan dokaz za to. Različiti su metodološki pristupi kada se traži živ čovek, u odnosu na to kada se traži mrtav čovek. Mi ništa od toga nemamo. Ako je namera usvajanje, onda nema ništa od slučaja. Ako se desilo kako se navodi, trebalo bi već da je rešeno. Ne možeš da imaš dva čoveka i da oni ne znaju gde je telo. To je suludo - rekao je Žarko Popović.

On se osvrnuo i na slučaj Jelene Marjanović.

- To je postalo morbidno. Optužnica je napisana na nekoliko stotina strana, što je samo po sebi apsurd. Nijedan dokaz iz te mase papira nije izveden. Sud ima pravo da kaže da ne postoji ni jedan validan dokaz. Apelacioni sud je to rekao i ja to poštujem. Vratio je slučaj na ponovno suđenje. Ti dokazi ne važe. Ukoliko se nađu novi dokazi, postupak će ponovo biti pokrenut - zaključio je Žarko Popović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1. 

 

Ostavite komentar