Vesti > Politika

Samo roba iz Srbije NE MOŽE na Kosovo: Prevoznici koji ne mogu da uđu u pokrajinu kažu da imaju velike GUBITKE

Roba koja dolazi iz inostranstva može da uđe na Kosmet, bez obzira na to ko je prevozi

Izvor: K1info

21/06/2023 > 19:59

podeli vest:

Samo roba iz Srbije NE MOŽE na Kosovo: Prevoznici koji ne mogu da uđu u pokrajinu kažu da imaju velike GUBITKE
Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović


Kosovske institucije promenile su odluku o zabrani ulazaka kamiona sa srpskim tablicama na Kosovo, pa će od sada biti zabranjen ulazak na Kosovo samo kamionima koji voze robu iz Srbije.

Prištinska strana dozvoljava ulazak na Kosovo kamionima sa srpskim registarskim oznakama koji prevoze robu iz inostranstva, ali ne i iz centralne Srbije, javlja izveštač Kosovo onlajna.

Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

 

Još uvek se ne dozvoljava ulazak kamionima sa srpskim tablicama bez robe.

Prethodno, na Kosovo nisu mogli kamioni sa srpskim tablicama, bez obzira na poreklo proizvoda koje su prevozili, što je mera koju je Priština uvela pošto je srpska policija uhapsila trojicu kosovskih policajca.

Vozači kamiona sa srpskim registarskim oznakama kojima već sedmi dan nije dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije blokirali su danas saobraćaj na pola sata na putnom pravcu Kosovska Mitrovica - Raška kod administrativnog prelelaza Jarinje. 

Oni od ponedeljka ne dozvoljavaju prelaz preko Jarinja kolegama, vozačima teretnjaka sa RKS tablicama, ali i tablicama država iz regiona. 

Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

 

Na taj način izražavaju protest i neslaganje sa odlukom privremenih prištinskih institucija da se zabrani ulaz kamiona sa oznakama gradova i opština iz centralne Srbije, a i srpske robe u južnu srpsku pokrajinu.

Vozači kamiona za Tanjug kažu da na taj način žele da ubrzaju ukidanje odluke privremenih institucija u Prištini.

Najavili su da će, ako se ne ukine odluka koja je na snazi, i narednih dana preduzimati slične ili radikalnije mere i blokirati prolaz automobilima i autobusima preko administrativnog prelaza Jarinje. 

Duž administrativne linije ka Kosovu i Metohiji i dalje je parkirana kolona teretnjaka dugačka stotinama metara.

Vozači kamiona dodaju da je već sada naneta velika materijalna šteta, da su gubici svakog dana sve veći, a da u kamionima imaju kvarljivu robu koju što pre moraju da transportuju.
 

 

 

Ostavite komentar