Vesti > Politika

Ni o TRAGEDIJAMA, ni o GAŠIĆU: Premijerka u SKUPŠTINI o opoziciji koja je PROMAŠILA TEMU zasedanja

Nastavljana je rasprava o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova

Izvor: K1info/Tanjug

29/06/2023 > 14:56

podeli vest:

Ni o TRAGEDIJAMA, ni o GAŠIĆU: Premijerka u SKUPŠTINI o opoziciji koja je PROMAŠILA TEMU zasedanja
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković


Premijerka Ana Brnabić rekla je u Skupštini Srbije da poslanici opozicije tokom današnje rasprave nijednu reč nisu izgovorili o tragedijama koje su se nedavno dogodile u našoj zemlji i onome što je predmet rasprave, kao ni o konkretnim merama.

Premijerka je tokom skupštinske rasprave o zahtevu opozicije za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću rekla da se tokom izlaganja pojedinih opozicionih političara nijedna reč nije čula o monstruoznim zločinima, te da se sve ostalo čulo, a najviše smeh i tapšanje.

- Nijednu reč nismo čuli o Bratislavu Gašiću, kaže ni ime mu nisam pomenuo, a to je tačka dnevnog reda. Evo vam građani dokaz koliko im je stalo i kakve veze to ima sa borbom protiv nasilja. Nije čak ni politika, čisto politikanstvo, nijedna reč istine - rekla je Brmabić odgovarajući na kritike poslanika DS Srđana Milivojevića.

Brnabić je navela da je šokirana, jer je poslanik govorio o srušenim mostovima tokom NATO agresije na našu zemlju, da za stradanje nevinih žrtava u Aleksincu, Grdelici, Somboru i ostalim gradovima u Srbiji nije kriv NATO već predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

- Izvucite transkript i moći ćete da pročitate da je za srušene mostove kriv Vučić, a da nije kriv NATO. Pošto je kriv Vučić, to znači da je NATO za vas bio u pravu, da je trebalo da izvrši agresiju na ovu zemlju - rekla je  Brnabić.

Ona se osvrnula i na kritiku Milivojevića koji je rekao "kamo sreće da ne sedite ovde već da obilazite poplavljena područja" navodeći da je deset dana u Skupštini, jer je to tražila opozicija i da je njena obaveza da prisustvuje sednici.

- Volela bih da smo ovo završili efikasno za tri, četiri dana i da provedem slobodno vreme sa narodom u poplavljenim područjima, ali nisam mogla, jer je moja obaveza da kada pozovete sedim ovde koliko god treba - rekla je Brnabić.

      

Ostavite komentar