Vesti > Politika

Brnabić o navodima OPOZICIJE: MLADI se iseljavaju, a mi imamo sve više BEBA, baš da vidim tu vašu LOGIKU

Premijerka Srbije konstatovala je da građani vide neozbiljnost opozicije

Izvor: K1info/Tanjug

20/07/2023 > 14:55

podeli vest:

Brnabić o navodima OPOZICIJE: MLADI se iseljavaju, a mi imamo sve više BEBA, baš da vidim tu vašu LOGIKU
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/bs


Premijerka Ana Brnabić odbacila je danas navode opozicije da se godišnje iz Srbije iseli oko 50.000 stanovnika, navodeći da istraživanja Međunarodnog institut za ekonomska istraživanja iz Beča pokazuju priliv mladih i obrazovanih.

- Srbija je jedina uspela da preokrene taj trend i to kaže Međunarodni institute. Vi ste prvo rekli da godišnje odlazi 50.000 ljudi, pa za 30 sekundi ste rekli 70.000, pri tom tvrdite da imate dokaze - rekla je Brnabić odgovarajući u paramentu opozicionim poslanicima.

Upitala je kako je onda moguće da Srbija ima veću stopu nataliteta.

- Kažete prvo da se iseljava godišnje 50.000 mladih, pa kažete 70.000, a stopa nataliteta je 1,63. Pa ko rađa tu decu?To su vaše studiozne procene? Mladi se iseljavaju, a mi imamo sve više beba. Baš da vidim tu vašu logiku - rekla je Brnabić.

Premijerka je potom konstatovala da i građani vide neozbiljnost opozicije.

- Govorili ste da je cilj Zakona o zapošljavanju stranaca rešavanje rada na crno, Ali, bukvalno to nije cilj zakona. Mi hoćemo da napravimo zapošljavanje stranaca efikasnijim - rekla je premijerka.

Ona je ocenila da je ekonomsko vizionarstvo opozicije za udžbenike, dodajući da su njihovi poslanici naveli da krupni kapital ima jedan cilj, a to je jeftina radna snaga.

- Krupni kapital ima za cilj maksimizaciju profita. To se ne postiže jeftinom već kvalitetnom radnom snagom, a svaka kvalitetna radna snaga mora da se plati - rekla je Brnabić i dodala da je upravo bivša vlast promovisala Srbiju kao zemlju jeftine radne snage.
 

Ostavite komentar