Vesti > Politika

Vučić iz Nujorka: Od Dženga sam zatražio PODRŠKU Kine u borbi ZA ISTINU o KiM

Na marginama zasedanja Generalne skupštine UN s predstavnicima Kine govorilo se i o predstojećoj poseti delegacije Srbije toj zemlji

Izvor: K1info/Tanjug

22/09/2023 > 13:18

podeli vest:

Vučić iz Nujorka: Od Dženga sam zatražio PODRŠKU Kine u borbi ZA ISTINU o KiM
Foto: printscreen tanjug


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je danas u razgovoru sa potpredsednikom Kine Han Džengom u Njujorku podršku te zemlje u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava kada je reč o Kosovu i Metohiji.

- Potpredsednika Dženga sam upoznao sa sve težom situacijom za srpski narod na Kosovu i Metohiji i zatražio kinesku podršku u borbi za istinu i poštovanje međunarodnog prava - napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je u razgovoru na marginama zasedanja Generalne skupštine UN sa kineskim zvaničnikom razmotrio niz pitanja, od trenutne geopolitičke situacije, zajedničkih napora na očuvanju mira, do nastavka jačanja prijateljskih i partnerskih odnosa dveju zemalja i dva naroda.

On je naveo da je bilo reči o predstojećoj poseti Kini, sredinom oktobra, kada se očekuje potpisivanje Ugovora o slobodnoj trgovini, što će, kako je istakao predsednik Srbije, drastično promeniti i unaprediti ukupne bilateralne odnose.

- Zamolio sam potpredsednika Dženga da prenese predsedniku Siju i NR Kini zahvalnost Srbije na postojanoj podršci i iskrenom prijateljstvu - naveo je Vučić.

 

Ostavite komentar