Vesti > Politika

SNS prva predala RIK-u IZBORNU LISTU uz 92.637 potpisa podrške

Vučević je listu predao zajedno sa funkcionerima stranke i koalicionim partnerima

Izvor: K1info/Tanjug

02/11/2023 > 12:33

podeli vest:

SNS prva predala RIK-u IZBORNU LISTU uz 92.637 potpisa podrške
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović


Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević predao je danas u 12 sati Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za parlamentarne izbore.

SNS je prva stranka koja je predala izbornu listu RIK-u, uz koju je dostavila i 92.637 potpisa podrške građane.

Nosilac liste je predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić, a prvi na listi je Miloš Vučević.

Vučević je listu predao zajedno sa funkcionerima stranke i koalicionim partnerima i istakao da kandiduju program za Srbiju, ideju za Srbiju, kandiduju viziju za Srbiju.

- Sa velikim zadovoljstvom i ponosom smo predali kandidaturu liste 'Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane' sa podrškom 92.637 građana Srbije sa biračkim pravom. Taj broj potpisa smo skupili za manje od četiri sata, u svim krajima Srbije i za nas ta činjenica nije samo tehnički podatak nego i predstavlja postrek i motivaciju da na najbolji način iznesemo kampanju koja je pred nama - rekao je Vučević novinarima nakon predaje liste.

On je naglasio da je SNS kandidovala dobre ljude, zajedno sa koalicionim partnerima.

- Naša snaga je u narodu, naša snaga je u građanima. Iako smo po anketama autsajderi verujem da je ovo pobednička lista i verujem da će ova lista dobiti podršku najvećeg broja građana Srbije na izborima koje će se održati - rekao je Vučević.

On je pozvao građane Srbije da izađu u što vrećem broju na izbore 17. decembra.

- Izbori su festival demokratije, praznični dan. Odlučujemo o našoj kući, odlučujemo Srbiji. Odlučujemo kako želimo da živimo. Odlučujemo kuda i kako vidimo Srbiju u narednom periodu. A mi, ponavljam, kandidujemo program za Srbiju, kandidujemo ideju za Srbiju, kandidujemo viziju za Srbiju - istakao je Vučević.

Dodao je da je SNS spremna da do 2027. ispuni viziju i pomogne da Srbija ostvari ekonomski rast.

- Može Srbija da dostigne taj ekonomski nivo i standard da prosečna zarada bude 1450 evra. Da prosečna penzija bude 620 evra. I da minimalna zarada, garantovana zarada bude 650 evra u Srbiji. Uz sve one velike infrastrukturne projekte koji se rade. I, naravno, da čuvamo Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu. Srbiju koja čuva svoj integritet, suverenitet, koja se bori za Srbe na Kosovu i Metohiji, ali koja čuva mir, jer je to interes svih građana Srbije - poručio je Vučević.

Predsednik naprednjaka je rekao da je Srbija u prethodnoj deceniji preživela velike izazove, ali da je uzimajući u obzir sve poteškoće ostvaren veoma dobar rezultat.

- Podigli smo standard građana, poboljšali kvalitet života, završili mnoge nove velike infrastrukturne projekte, vratili dostojanstvo i integritet i ponos Srbiji, ali nas čeka drugo poluvreme - rekao je on.

Istakao je da je na građanima Srbije da odluče, da li žele da se vratimo u period do 2012.

- Možda se to nekom čini da je nemoguće, ali nažalost to je lako moguće i to mnogo brže ili mnogo kraće vremenskom intervalu nego što vam je potrebno da napredujete, možete padati i propadati. Mi ne želimo da Srbija stoji i pored svih izazova koje nas okružuju, smatramo da Srbija mora da ide napred, da ne sme da stane i da takvu Srbiju živimo i za takvu se politički borimo - poručio je Vučević.

SNS predala listu i za beogradske izbore, 18.836 potpisa podrške

Predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić predao je danas Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" za izbore u Beogradu.

 

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

SNS je prva stranka koja je predala izbornu listu GIK-u, uz 18.836 potpisa podrške građana. Prvi na listi za grad Beograd je Aleksandar Šapić. Šapić je posle predaje liste novinarima rekao da će on biti i kandidat za gradončelnika.

Predaji lista prisustvovala je poverenica Gradskog odbora SNS Ana Brnabić, potpredsednici Glavnog odbora Aleksandar Šapić, Irena Vujović, Vladimir Orlić i Siniša Mali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je juče parlamentarne izbore za 17. decembar, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić lokalne izbore u 65 gradova i opština.

Ostavite komentar