Vesti > Politika

Barac: Izbori u prestonici od kraja aprila do kraja maja. Opoziciji nijedan termin ne odgovara zbog lošeg REJTINGA

Očekujem turbulentnu kampanju sa puno incidenata koje će opozicija koristiti kao pogonsko gorivo za podelu društva - ocenio je Barac

Izvor: K1info

03/03/2024 > 13:19

podeli vest:

Barac: Izbori u prestonici od kraja aprila do kraja maja. Opoziciji nijedan termin ne odgovara zbog lošeg REJTINGA
Foto: RINA


Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost izjavio je danas da očekuje da će se novi beogradski izbori održati u zakonskom roku, od kraja aprila do kraja maja i da će imati referendumski karakter.

- Izbori će biti referendumski i zato su savezi realno političko funkcionisanje - rekao je on za Tanjug povodom najave vlasti za formiranje Pokreta za narod i državu i izjave lidera SSP Dragana Đilasa da bi opozicija trebalo da se ujedini u širi savez.

Barac je dodao da je polarizacija društva u Beogradu sve očiglednija i da se "kristališe neophodnost grupisanja oko političkih ideja". 

Na pitanje šta očekuje od novih beogradskih izbora, Barac je rekao da su oni nova šansa da se birači jasno odrede kakvu vlast žele u naredne četiri godine. 

- Očekujem turbulentnu kampanju sa puno incidenata koje će opozicija koristiti kao pogonsko gorivo za podelu društva - ocenio je Barac.

Kada je reč o mogućim terminima za održavanje izbora i o tome šta bi odgovaralo opoziciji, Barac je naveo da očekuju da se održe u zakonskom roku, od kraja aprila do kraja maja, a da opoziciji, kako kaže, nijedan termin neće odgovarati.

- Opozicija će svaki ponuđeni termin osporiti, jer je svesna trenutno lošeg rejtinga i traga za imaginarnim rešenjem koje bi ih bez mnogo truda dovelo na vlast - objasnio je on.




 

Ostavite komentar