Vesti > Politika

Vučić građanima Srpske i Srbije: Želimo da kroz mir ostvarimo naše interese i ciljeve

Zalagaću se da se organizuju eskurzije da upoznamo Srpsku, kazao je, između ostalog, Vučić

Izvor: K1info

08/06/2024 > 17:55

podeli vest:

Vučić građanima Srpske i Srbije: Želimo da kroz mir ostvarimo naše interese i ciljeve
Foto: Tanjug/Rade Prelić


- Danas je postignut dogovor o srpskom jedinstvu, koji neće trajati jedan dan ili dva meseca, već će trajati doveka. Niko više neće moći da uništi srpsko jedinstvo! I niko više neće moći da pravi korake nazad - poručio je Vučić u centru Beograda.

Vučić je dodao da nam se više nikada ne smeju ponoviti barikade na Drini, i da moramo u muci uvek biti zajedno.

- To jedinstvo niko nikada neće moći da sruši. Svaki ministar u Vladi Srbije će ubuduće ići prvo u Banjaluku, a ne negde drugde. Iako sam više puta predlagao, neki su se pojavljivali i govorili da su Milano i Barselona važniji za nas od Banjaluke. Od sada će ekskurzije ići u Republiku Srpsku, pa kada upoznamo Srbiju i Srpsku, ići ćemo i u svet - istakao je on.

Dodaje da će lično nadgledati rad na izgradnji memorijalnog centra u Donjoj Gradini i u Beogradu.

- Sa tim ćemo ići brzo, najbrže i najbolje moguće. Pričali smo i o svim konkretnim stvarima, o izgradnji auto puteva. U ponedeljak prebacujemo 10 miliona evra za izgradnju deonice Bijeljina-Sremska Rača. Hoćemo da budemo spojeni sa drugim najvećim gradom u RS - rekao je predsednik na Trgu republike u Beogradu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Kaže da su nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, i da smo za agresore mi bili kolateralna šteta.

- Zato možemo bolje da prepoznamo koliko je važna sloboda, i gde je i kakav je put Srbije, i put Republike Srpske. Moramo da budemo mudriji nego obično, da pokažemo da smo dovoljno pametni. Ginuli smo u 20 veku više nego drugi, dajte da pametnom politikom sačuvamo glave naše dece! Da kroz mir ostvarimo naše interese i ciljeve. To je naš najvažniji zadatak - poručio je Vučić.

Ostavite komentar