Vesti > Politika

Vučić iz Brisela posle VAŽNIH SASTANAKA: "Od KURTIJA NE OČEKUJEM NIŠTA, on će da DRAMI i VIČE!"

Sad slede razgovori sa Boreljom i Lajčakom, a onda zajedno i sa Kurtijem

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

26/06/2024 > 14:04

podeli vest:

Vučić iz Brisela posle VAŽNIH SASTANAKA: "Od KURTIJA NE OČEKUJEM NIŠTA, on će da DRAMI i VIČE!"
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

- Tema je bila Plan rasta i reforme. Imamo jedan problem koji ćemo u narednih sedam dana rešiti. Sastanak sa mišelom je bio drugačiji i strateški važan, bitno je što sam sa njim o svim bitnim pitanjima razgovarao - izjavio je predsednik. 

Sad slede razgovori sa Boreljom i Lajčakom, a onda zajedno i sa Kurtijem.

- Od susreta sa Kurtijem ne očekujem ništa, on će da drami, viče, baš kao i uvek, ništa posebno. Što se tiče Borelja i Lajčaka pažljivo ću da ih saslušam, nemam šta da im zamerim, oni rade u teškim okolnostima, pozicija im nije laka. Borićemo se za interese našeg naroda na KiM. Ne očekujem velike zaključke - dodao je Vučić. 

Foto: Tanjug printscreen

 

Predsednik je prokomentarisao da je zadovoljan ponovni izborom Ursule fon der Lajen na čelo EK zbog dosasašnjih odnosa, a da potencijalni izbor Kaje Kalas ne bi još komentarisao.

- Nikada ne možete sve da spojite da bude kako biste želeli - rekao je on.

O novom generalnom sekretaru NATO predsednik kaže:

- Ne znam da li će NATO da napadne Rusiju ili kako će to da tumače. Imali smo odličnu komunikaciju sa Stoltenbergom, nadam se da takvu možemo i sa Rutom. Sa njim imam korketan odnos, ali to ništa ne znači kada pričate o poslu.

Vučić je pozdravio kinesku inicijativu za okončanje sukoba u Ukrajini.

- Zapad mora da se bori najjače do kraja, ali neće da se stave u Putinove cipele, jer ako on izgubi rat neće biti više Rusije koju znamo. Kada imate dve strane od kojih nijedna ne može da bude poražena rat će da eskalira - ocenio je on. 

Vučić je govorio i o dešavanjima na EURO 2024.

- Ja sam saglasan da je debakl... To jeste sport, sve je sport samo smo mnogo para dali za tajsport i mnogo uložili. Ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske, ali jeste kada izgubite od Slovenije... I mi smo sad tu kao nešto srećni... Sasvim sam siguran da da zato što mnogo novca ulažemo, čak i u plate funcionera Saveza, građani su zaslužili bolji rezultat - kazao je Vučić.


 

Ostavite komentar