Vesti > Politika

Važan sastanak Vučića sa DELEGACIJOM ITALIJE: Ponosni na JAKU SARADNJU dve zemlje (VIDEO)

On je poručio da Srbija ceni podršku Italije ka članstvu naše zemlje u EU i pozdravlja usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

02/07/2024 > 15:01

podeli vest:

Važan sastanak Vučića sa DELEGACIJOM ITALIJE: Ponosni na JAKU SARADNJU dve zemlje (VIDEO)
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i italijanskom delegacijom i tom prilikom poručio da Srbija ceni podršku Italije ka članstvu naše zemlje u EU.

- Odličan sastanak sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem i delegacijom. Čestitao sam gospodinu Tremontiju na uspehu koji je njegova partija postigla na skorašnjim izborima za Evropski parlament i izrazio nadu da će saradnja Srbije sa ovom institucijom, po njenom konstituisanju, biti unapređena i konstruktivnija - napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

Foto: Tanjug printscreen

 

On je poručio da Srbija ceni podršku Italije ka članstvu naše zemlje u EU i pozdravlja usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan, koji je, kako je naveo, namenjen sveobuhvatnim reformama našeg regiona, čime je, kaže Vučić, EU pokazala svoju opredeljenost da se evropska integracija regiona produbi i intenzivira.

- Ponosni na to što se sveukupni bilateralni odnosi i saradnja naše dve zemlje kontinuirano unapređuju i intenziviraju i izuzetno zadovoljni činjenicom da je Italija već godinama vodeći privredni partner Srbije, kao što je i Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Italije u regionu - naveo je Vučić.

Ostavite komentar